{{item.title}}


{{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 г {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 г {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 г {{item.value}} {{item.energyUnit}}/кг/хв add
Морозиво
Морозиво – це заморожений солодкий десерт. Види морозива можна умовно поділити на такі групи:
• пломбір – морозиво на основі коров’ячого незбираного молока, вершків, цукру і курячих жовтків;
• молочне морозиво – на основі молока і вершків, без яєць і з меншою кількістю жирів, ніж пломбір;
• фруктовий лід – сік з додаванням води та цукру, заморожений у формочках (інколи заморожується просто вичавлений сік без додатків);
• сорбет – морозиво, калорійність якого найменша, адже складається воно суто з фруктового або ягідного пюре, в яке інколи додають ще цукор (але консистенція не як у замороженого соку, а збита);
• заморожений йогурт – морозиво з йогурту з цукром (часто додають фрукти або ягоди).
Скільки калорій у морозиві?
Це залежить від основи та додатків. Морозиво може містити різноманітні доповнення в складі основи або окремо: джеми, шматочки ягід чи фруктів, шоколадну крихту або шоколадну глазур, горішки та сухофрукти, вафельну крихту, печиво тощо. Підібрати можна як низькокалорійний, так і шкідливий варіант цього десерту. Орієнтовно кількість калорій в морозиві така:
• пломбір – близько 225 ккал/100 г, якщо з шоколадною глазур’ю або ріжком, то такий десерт може досягати 350-400 ккал;
• молочне морозиво без додатків – 120-160 ккал/100 г, в залежності від жирності (зазвичай, 5-8 г жирів на 100 г);
• фруктовий лід – в середньому 95-105 ккал, в залежності від кількості доданого цукру (домашній може бути і 50-70 ккал);
• сорбет – 60-120 ккал (домашній може бути 40-50, в магазинні сорбети додають цукор);
• заморожений йогурт – калорійність такого морозива також залежить від вмісту цукру, але, зазвичай, в межах 80-140 ккал/100 г.
➤ Цікавий факт: у світі існує понад 700 сортів морозива, якщо враховувати солоні. Найоригінальнішими солоними варіантами є морозиво з тунця, пива, томатне з базиліком та пармезаном, з гострим перцем чилі і смаком макаронів з креветками.
Що стосується солодких варіацій десерту, то серед оригінальних: з вкрапленням солодкої вати і маршмелоу, з їстівними квітами, чорне морозиво з солоною карамеллю, зі смаком авокадо та шоколадне морозиво з бурбоном і сушеною журавлиною.
Чи можна морозиво під час схуднення?
За можливості краще обирати сорбет, заморожений йогурт або домашні варіації морозива. В останньому варіанті можна замінити цукор бананом, медом або просто давати його в меншій кількості. В такому випадку, енергетична цінність морозива буде доволі помірна і безпечна для схуднення. Домашні фруктово-ягідні сорбети без цукру або заморожений йогурт з ягодами можна їсти хоч щодня. Магазинні десерти краще виключити або їсти не частіше 1 разу на тиждень.
Шкода морозива
Основна шкода – калорійність морозива, високий вміст цукру і жирів. В більшості випадків ці жири шкідливі, особливо в магазинному недорогому морозиві, де молочні заміняються рослинними.
Загалом, морозиво з цукром у складі шкідливе для ваги, роботи кишківника, підшлункової, жовчного міхура, а також для здоров’я шкіри.
♨ Оригінальні рецепти морозива
• домашнє пісне морозиво (веганське) з подрібненого до кремового стану банану, фініків і горіхів кеш’ю;
• морозиво з кокосового молока, вершків 10% жирності, соку і шматочків ананасів;
• морозиво з молока, полуниць (в пропорції 1:1), свіжої м’яти та меду.
Значення в таблиці вказані на 100 г.
фільтр keyboard_arrow_down фільтр keyboard_arrow_up
Кількість: Енергія (ккал.кДж) Білки Вуглеводи Жири Волокна
мін.:
макс.:
{{item.title}} [Вплив на здоров'я] [Неправильна їжа] [Вітаміни] [Мінерали] [Харчові добавки] [Інші]
{{t.title}}
[Вплив на здоров'я] [Неправильна їжа] [Вітаміни] [Мінерали] [Харчові добавки] [Інші]
Назва | Енергія () | Білки (г) | Вуглеводи (г) | Жири (г) | Волокна (г) | |||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
Назва | Енергія (ккал.кДж) | Білки (г) | Вуглеводи (г) | Жири (г) | Волокна (г) | |||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| ||||||||
{{f.energy}} | {{f.protein}} | {{f.carbohydrate}} | {{f.fat}} | {{f.fiber}} |
На сторінку:
{{paginationStart()}} - {{paginationLimit()}} з {{foodstuff.count}}
Їжа keyboard_arrow_right
Вітаміни
{{item.title}}
{{item.title}}
Їжа keyboard_arrow_right
Мінерали
{{item.title}}
{{item.title}}
Їжа keyboard_arrow_right
Вплив на здоров'я
{{item.title}}
{{item.title}}
Їжа keyboard_arrow_right
Неправильна їжа
{{item.title}}
{{item.title}}
Їжа keyboard_arrow_right
Харчові добавки
{{item.title}} keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up
{{i.title}}
{{i.title}} {{i.description}}
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number: 0).split(',').join(' ')}}
продуктів та страв в нашій базі даних
{{(diaryCount | number: 0).split(',').join(' ')}}
заповнених вчора раціонів
{{(userCount | number: 0).split(',').join(' ')}}
зареєстрованих користувачів
Таблиця Калорійності Каталог продуктів та страв Каталог активностей Рецепти Питання та відповіді Інструкція
У тебе вже є Таблиця Калорійності в кишені?
Файли cookie допомагають нам надавати послуги. Використовуючи наші послуги, ти погоджуєшся з використовуючи файли cookie.
Розумію