{{item.title}}


{{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 г {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 г {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 г {{item.value}} {{item.energyUnit}}/кг/хв add
Рис
Рис – частково корисний продукт. Адже його користь на пряму залежить від обробки. Нешліфований, бурий і дикий рис є джерелом вітамінів групи В та клітковини. Він неймовірно корисний для нервової системи, обміну речовин і краси шкіри. Білий оброблений рис менш корисний, у ньому вищий вміст крохмалю і менше вітамінів.
Скільки калорій у рисі?
Залежить від сорту, обробки зерна і виробника. В магазинах переважають такі види рису: шліфований (круглий, довгозернистий, пропарений, басматі), нешліфований, бурий, коричневий, чорний, червоний, дикий (і суміші різних кольорів).
Загалом, весь рис калорійність має приблизно однакову: від 327 до 335 для шліфованого (незалежно від сорту) і від 335 до 368 ккал для нешліфованого.
➤ Цікавий факт: рис – це найпопулярніша крупа. Страви з нього є майже в кожній кухні світу. Найпопулярніші страви з рису: японські роли, італійське ризото, плов (страва східних кухонь), іспанська паелья, азійський смажений рис.
Чи можна рис під час схуднення?
Так, у помірній кількості його можна вживати тим, хто худне. Але мова йде не про білий, а про нешліфований або бурий рис. І хоч кількість калорій в рисі висока, проте, це корисні калорії, а точніше – повільні вуглеводи.
В чому різниця? Білий рис – це крупа без оболонок, тобто, крохмаль там вже у «швидкій» для засвоєння формі. Він швидко перетравлюється і різко підвищує рівень цукру в крові. Потім відбувається падіння рівня цукру, яке тягне за собою сильне почуття голоду.
Натомість, нешліфований рис містить оболонки, завдяки яким він довго перетравлюється, крохмаль вивільняється значно повільніше і не викликає різкого стрибка цукру. Відповідно, відсутнє потім і відчуття сильного апетиту, та й ситість відчувається значно довше.
Слід зауважити, що і шліфований, і нешліфований рис містять крохмаль. Адже енергетична цінність рису складається в середньому на 70% з вуглеводів, і переважна більшість – саме крохмаль. Тож основна відмінність – у дії на організм і вітамінах з оболонок рису.
Шкода рису
Під час загострень хвороб органів шлунково-кишкового тракту (за виключенням декількох) не можна вживати бурий рис, натомість рекомендований білий шліфований. Такі рекомендації через те, що шліфований рис легше перетравлюється.
У рису високий глікемічний індекс, особливо в білого. Тож шліфований рис людям, що мають діабет, слід виключити з раціону повністю, а бурий вживати можна, але нечасто.
Людям із зайвою вагою слід обмежувати порцію через високу калорійність рису. Жінкам краще обмежуватись 60 г сухого рису на день, а чоловікам – до 80 г.
♨ Оригінальні рецепти з рисом
• пісний плов з нешліфованого рису, з відвареним нутом, чорносливом, родзинками, морквою, помідором, цибулею та пряними спеціями (куркума, паприка, імбир, часник);
• ризото з червоною капустою на курячому бульйоні, з додаванням білого вина, цибулі, пармезану й італійських трав;
• вегетаріанський суші-сендвіч: овочева начинка, загорнута в рис і водорості норі (начинка: авокадо, листя салату, помідори, редис і смажені печериці);
• «зелений рис» – нешліфований рис з м’якоттю авокадо, петрушкою, оливками, молодим горошком і цедрою та соком лайму.
Значення в таблиці вказані на 100 г.
фільтр keyboard_arrow_down фільтр keyboard_arrow_up
Кількість: Енергія (ккал.кДж) Білки Вуглеводи Жири Волокна
мін.:
макс.:
{{item.title}} [Вплив на здоров'я] [Неправильна їжа] [Вітаміни] [Мінерали] [Харчові добавки] [Інші]
{{t.title}}
[Вплив на здоров'я] [Неправильна їжа] [Вітаміни] [Мінерали] [Харчові добавки] [Інші]
Назва | Енергія () | Білки (г) | Вуглеводи (г) | Жири (г) | Волокна (г) | |||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
Назва | Енергія (ккал.кДж) | Білки (г) | Вуглеводи (г) | Жири (г) | Волокна (г) | |||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| ||||||||
{{f.energy}} | {{f.protein}} | {{f.carbohydrate}} | {{f.fat}} | {{f.fiber}} |
На сторінку:
{{paginationStart()}} - {{paginationLimit()}} з {{foodstuff.count}}
Їжа keyboard_arrow_right
Вітаміни
{{item.title}}
{{item.title}}
Їжа keyboard_arrow_right
Мінерали
{{item.title}}
{{item.title}}
Їжа keyboard_arrow_right
Вплив на здоров'я
{{item.title}}
{{item.title}}
Їжа keyboard_arrow_right
Неправильна їжа
{{item.title}}
{{item.title}}
Їжа keyboard_arrow_right
Харчові добавки
{{item.title}} keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up
{{i.title}}
{{i.title}} {{i.description}}
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number: 0).split(',').join(' ')}}
продуктів та страв в нашій базі даних
{{(diaryCount | number: 0).split(',').join(' ')}}
заповнених вчора раціонів
{{(userCount | number: 0).split(',').join(' ')}}
зареєстрованих користувачів
Таблиця Калорійності Каталог продуктів та страв Каталог активностей Рецепти Питання та відповіді Інструкція
У тебе вже є Таблиця Калорійності в кишені?
Файли cookie допомагають нам надавати послуги. Використовуючи наші послуги, ти погоджуєшся з використовуючи файли cookie.
Розумію