{{item.title}}


{{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 г {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 г {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 г {{item.value}} {{item.energyUnit}}/кг/хв add
Тведрий та м'який сир
Сир – неймовірно корисний молочний продукт. В середньому, 30 г твердого сиру забезпечують 30% денної потреби кальцію і 15% вітаміну В12. Загалом, сир позитивно впливає на кістки й імунітет, роботу мозку та нервової системи, покращує настрій і зміцнює сон.
Скільки калорій у сирі?
Найбільше на калорійність цього продукту впливає кількість жирів. Відповідно, за цим фактором сири можна поділити на такі види:
• нежирні сири, калорійність яких 90-220 ккал, а вміст жирів до 15 г: рікота, легка моцарела, деякі види твердих сирів (грація, фігура, фамілія тощо), легка філадельфія;
• середньожирні, калорійність яких 221-270 ккал / 100 г, а вміст жирів від 15 до 24 г: класичні філадельфія і моцарела, більшість кремових і плавлених сирів, адигейський, фета, бринза, сулугуні (більшості виробників);
• жирні сири, калорійністю понад 270 ккал / 100 г і вмістом жирів понад 24 г: майже всі тверді сири (крім деяких видів нежирних), брі, камамбер, сири з пліснявою, витримані сири, маскарпоне.
➤ Цікавий факт: Якщо порахувати всі види сирів (враховуючи, м’які, солоні, кремові і тверді), то у світі налічується трохи більше 1000 сортів сиру. Найпопулярнішими у світі визнані: моцарела, пармезан, гауда, маскарпоне і камамбер.
Чи можна вживати сир під час схуднення?
Можна, але обережно слід вживати сир, калорійність якого вища 300 ккал, а жирність – понад 20 г. Такі жирні сири слід обмежувати порцією 20-30 г на день і обов’язково враховувати у свою норму калорій. Для менш жирних сортів денна норма може бути 40-50 г.
Коли сир може бути шкідливим? Не варто їсти тверді та солоні сири під час загострення хвороб шлунку або жовчного міхура. Бо, по-перше, енергетична цінність сиру складається в більше, ніж на 60% з жирів, відповідно, відбувається великий викид жовчі. По-друге, сири підвищують кислотність шлунку.
Солоні сири слід обмежити тим, хто має підвищений артеріальний тиск або схильність до гіпертонії.
Твердий сир, калорійність і жирність якого висока, може сприяти набору ваги, якщо їсти понад норму. Тож людям із надмірною вагою треба обмежувати кількість і вписувати сир у калорійність свого раціону.
Крім цього, звичайний твердий сир не можна вживати тим, у кого лактозна непереносимість (його обов’язково треба замінювати на безлактозний).
♨ Оригінальні рецепти з сиром
• нешкідливе хачапурі: з кисломолочним сиром, твердим нежирним сиром або сулугуні, яйцем і цільнозерновим борошном (випікається в духовці);
• cулугуні на грилі, у салаті з креветками, помідорами, руколою, кунжутом і соєвим соусом;
• запечена груша з сиром дор-блю (або іншим з пліснявою) і волоськими горіхами.
Скільки калорій у сирі?
Найбільше на калорійність цього продукту впливає кількість жирів. Відповідно, за цим фактором сири можна поділити на такі види:
• нежирні сири, калорійність яких 90-220 ккал, а вміст жирів до 15 г: рікота, легка моцарела, деякі види твердих сирів (грація, фігура, фамілія тощо), легка філадельфія;
• середньожирні, калорійність яких 221-270 ккал / 100 г, а вміст жирів від 15 до 24 г: класичні філадельфія і моцарела, більшість кремових і плавлених сирів, адигейський, фета, бринза, сулугуні (більшості виробників);
• жирні сири, калорійністю понад 270 ккал / 100 г і вмістом жирів понад 24 г: майже всі тверді сири (крім деяких видів нежирних), брі, камамбер, сири з пліснявою, витримані сири, маскарпоне.
➤ Цікавий факт: Якщо порахувати всі види сирів (враховуючи, м’які, солоні, кремові і тверді), то у світі налічується трохи більше 1000 сортів сиру. Найпопулярнішими у світі визнані: моцарела, пармезан, гауда, маскарпоне і камамбер.
Чи можна вживати сир під час схуднення?
Можна, але обережно слід вживати сир, калорійність якого вища 300 ккал, а жирність – понад 20 г. Такі жирні сири слід обмежувати порцією 20-30 г на день і обов’язково враховувати у свою норму калорій. Для менш жирних сортів денна норма може бути 40-50 г.
Коли сир може бути шкідливим? Не варто їсти тверді та солоні сири під час загострення хвороб шлунку або жовчного міхура. Бо, по-перше, енергетична цінність сиру складається в більше, ніж на 60% з жирів, відповідно, відбувається великий викид жовчі. По-друге, сири підвищують кислотність шлунку.
Солоні сири слід обмежити тим, хто має підвищений артеріальний тиск або схильність до гіпертонії.
Твердий сир, калорійність і жирність якого висока, може сприяти набору ваги, якщо їсти понад норму. Тож людям із надмірною вагою треба обмежувати кількість і вписувати сир у калорійність свого раціону.
Крім цього, звичайний твердий сир не можна вживати тим, у кого лактозна непереносимість (його обов’язково треба замінювати на безлактозний).
♨ Оригінальні рецепти з сиром
• нешкідливе хачапурі: з кисломолочним сиром, твердим нежирним сиром або сулугуні, яйцем і цільнозерновим борошном (випікається в духовці);
• cулугуні на грилі, у салаті з креветками, помідорами, руколою, кунжутом і соєвим соусом;
• запечена груша з сиром дор-блю (або іншим з пліснявою) і волоськими горіхами.
Значення в таблиці вказані на 100 г.
фільтр keyboard_arrow_down фільтр keyboard_arrow_up
Кількість: Енергія (ккал.кДж) Білки Вуглеводи Жири Волокна
мін.:
макс.:
{{item.title}} [Вплив на здоров'я] [Неправильна їжа] [Вітаміни] [Мінерали] [Харчові добавки] [Інші]
{{t.title}}
[Вплив на здоров'я] [Неправильна їжа] [Вітаміни] [Мінерали] [Харчові добавки] [Інші]
Назва | Енергія () | Білки (г) | Вуглеводи (г) | Жири (г) | Волокна (г) | |||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
Назва | Енергія (ккал.кДж) | Білки (г) | Вуглеводи (г) | Жири (г) | Волокна (г) | |||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| ||||||||
{{f.energy}} | {{f.protein}} | {{f.carbohydrate}} | {{f.fat}} | {{f.fiber}} |
На сторінку:
{{paginationStart()}} - {{paginationLimit()}} з {{foodstuff.count}}
Їжа keyboard_arrow_right
Вітаміни
{{item.title}}
{{item.title}}
Їжа keyboard_arrow_right
Мінерали
{{item.title}}
{{item.title}}
Їжа keyboard_arrow_right
Вплив на здоров'я
{{item.title}}
{{item.title}}
Їжа keyboard_arrow_right
Неправильна їжа
{{item.title}}
{{item.title}}
Їжа keyboard_arrow_right
Харчові добавки
{{item.title}} keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up
{{i.title}}
{{i.title}} {{i.description}}
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number: 0).split(',').join(' ')}}
продуктів та страв в нашій базі даних
{{(diaryCount | number: 0).split(',').join(' ')}}
заповнених вчора раціонів
{{(userCount | number: 0).split(',').join(' ')}}
зареєстрованих користувачів
Таблиця Калорійності Каталог продуктів та страв Каталог активностей Рецепти Питання та відповіді Інструкція
У тебе вже є Таблиця Калорійності в кишені?
Файли cookie допомагають нам надавати послуги. Використовуючи наші послуги, ти погоджуєшся з використовуючи файли cookie.
Розумію