{{item.title}}


{{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 г {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 г {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 г {{item.value}} {{item.energyUnit}}/кг/хв add
Алкогольні напої
Склад та калорійність алкогольних напоїв
Алкогольні напої є частим супутником свят та урочистостей, дозволяючи покращити настрій та розслабитися. Існує багато різновидів спиртного, які відрізняються між собою міцністю, складовими інгредієнтами, смаковими характеристиками. До найпопулярніших слабоалкогольних напоїв належать пиво та сидр. Вони є газованими напоями та добре втамовують спрагу. Більш високий вміст спирту мають вина – вони можуть бути звичайними або ігристими. До найпопулярніших міцних алкогольних напоїв належать горілка, віскі, коньяк, бренді, джин.
Калорії алкоголю залежать від його складу. Енергетична цінність спиртних напоїв може коливатися від 50 до 265 ккал на 100 г. Найнижча харчова цінність у пива та слабоалкогольних напоїв. Міцне спиртне містить більше калорій.
Алкогольні напої чинять на організм зігрівальну дію та посилюють апетит. Вони мають антисептичні властивості, знищуючи патогенну мікрофлору. Помірне вживання спиртного дозволяє нормалізувати артеріальний тиск та знизити ризик розвитку гіпертонії. Келих вина перед обідом або за вечерею допоможе знизити рівень шкідливого холестерину та запобігти серцевим захворюванням.
У складі міцного алкоголю ключовими компонентами виступають вода та етиловий спирт. До них можуть додаватися інші інгредієнти та смакові добавки, а також цукор. Вина готують із різних сортів винограду, додаючи до ягідної сировини цукор. Внаслідок процесів бродіння виходить спиртний напій. Пиво виготовляється з хмелю, солоду, пивних дріжджів та води, а сидр одержують у результаті природного бродіння яблучного соку.
Калорії в алкоголі різного виду
Енергетична цінність різних видів спиртного залежить від його міцності. Цей показник визначається технологією приготування алкоголю. Для горілки, віскі та інших міцних напоїв він залежить від пропорцій етилового спирту та води. Для вин рівень міцності визначається кількістю цукру у складі напою та харчовою цінністю винограду. А у пиві міцність залежить від пропорцій солоду та пивних дріжджів.
Як розрахувати калорії в алкоголі при його вживанні? Для цього потрібно знати харчову цінність 100 г продукту, яка залежить від виду напою:
джин – 263 ккал
коньяк – 240 ккал;
горілка – 236 ккал;
бренді – 225 ккал;
віскі – 223 ккал;
вино – 83 ккал; ігристі вина - 75 ккал;
пиво та сидр – до 50 ккал.
При купівлі алкогольних напоїв важливо дивитися їх склад. Деякі виробники можуть додавати у напої ароматизатори та інші смакові добавки. Вони збільшують калорійність, але не несуть користі для організму.
Як враховувати калорійність алкогольних напоїв при вживанні
Спиртні напої не можна приймати у великих дозах – це може призвести до розвитку алкоголізму. А висока харчова цінність алкоголю провокує появу жирових відкладень. Щоб уникнути негативних наслідків, рекомендується не перевищувати припустиму дозу напою. Вона залежить від міцності алкоголю. Дорослій людині за один раз рекомендується випивати не більше 0,5 л пива або сидру. Разова доза горілки, коньяку чи джину становить 50 мл, а вина – до 125 мл.
При використанні спиртних напоїв у кулінарії калорії алкоголю також потрібно додавати до енергетичної цінності інших інгредієнтів страви. Вина часто використовуються для приготування соусів до м'ясних страв та маринадів. Міцні алкогольні напої застосовуються в кулінарній техніці фламбування, яка надає страві унікальні смакові нотки. А пиво може стати компонентом пікантного маринаду для шашлику.
Значення в таблиці вказані на 100 г.
фільтр keyboard_arrow_down фільтр keyboard_arrow_up
Кількість: Енергія (ккал.кДж) Білки Вуглеводи Жири Волокна
мін.:
макс.:
{{item.title}} [Вплив на здоров'я] [Неправильна їжа] [Вітаміни] [Мінерали] [Харчові добавки] [Інші]
{{t.title}}
[Вплив на здоров'я] [Неправильна їжа] [Вітаміни] [Мінерали] [Харчові добавки] [Інші]
Назва | Енергія () | Білки (г) | Вуглеводи (г) | Жири (г) | Волокна (г) | |||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
Назва | Енергія (ккал.кДж) | Білки (г) | Вуглеводи (г) | Жири (г) | Волокна (г) | |||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| ||||||||
{{f.energy}} | {{f.protein}} | {{f.carbohydrate}} | {{f.fat}} | {{f.fiber}} |
На сторінку:
{{paginationStart()}} - {{paginationLimit()}} з {{foodstuff.count}}
Їжа keyboard_arrow_right
Вітаміни
{{item.title}}
{{item.title}}
Їжа keyboard_arrow_right
Мінерали
{{item.title}}
{{item.title}}
Їжа keyboard_arrow_right
Вплив на здоров'я
{{item.title}}
{{item.title}}
Їжа keyboard_arrow_right
Неправильна їжа
{{item.title}}
{{item.title}}
Їжа keyboard_arrow_right
Харчові добавки
{{item.title}} keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up
{{i.title}}
{{i.title}} {{i.description}}
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number: 0).split(',').join(' ')}}
продуктів та страв в нашій базі даних
{{(diaryCount | number: 0).split(',').join(' ')}}
заповнених вчора раціонів
{{(userCount | number: 0).split(',').join(' ')}}
зареєстрованих користувачів
Таблиця Калорійності Каталог продуктів та страв Каталог активностей Рецепти Питання та відповіді Інструкція
У тебе вже є Таблиця Калорійності в кишені?
Файли cookie допомагають нам надавати послуги. Використовуючи наші послуги, ти погоджуєшся з використовуючи файли cookie.
Розумію