menu
menu
search close
account

Корисна шарлотка з яблуками на кефірі - рецепт, калорійність

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Інгредієнти

{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}}

Спосіб приготування

1
Білки відділити від жовтків. Білки збити міксером із сіллю до стійких піків. Жовтки збити окремо з ванільним цукром і кефіром.
2
Обережно додати білки в жовткову масу (не міксером збивати, а перемішувати ложкою, це потрібно, щоб шарлотка з яблук була пишна). Додати в цю масу просіяне борошно із розпушувачем.
3
Яблука помити, вирізати серединки із зернятками. Порізати тонкими скибочками.
4
Тісто вилити у форму. Зверху покласти яблука і посипати все корицею. Поставити у розігріту до 180 градусів духовку і випікати близько 30-40 хвилин (до рум’яної скоринки). Час готування залежить від глибини форми. Після кінця приготування краще, щоб яблучна шарлотка залишилась в духовці ще хвилин на 10 (щоб пиріг не впав).

Рецепт шарлотки з яблуками в такому варіанти підходить тим, хто притримується здорового харчування. За бажанням цукор можна замінити кориснішим аналогом, наприклад, сиропом агави, фініками чи кокосовим цукром, і рецепт стане ще кориснішим.

Кількість інгредієнтів розрахована орієнтовно на 6 порцій-шматочків по 160 г (в готовому вигляді – приблизно по 140 г). Калорійність 1 порції пирога 172 ккал. Тому цей десерт підходить як корисний перекус або як доповнення до сніданку.

Така шарлотка з яблуками – рецепт універсальний і може бути доповнений іншими інгредієнтами. Наприклад, частину яблук можна замінити на сливи, груші, абрикоси або ягоди. Також оригінальний варіант – додати в тісто волоські горіхи або мак.

Харчові цінності

fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Волокна
fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Цукор
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Насичені жирні кислоти
fiber_manual_record Волокна
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Енергія
1,070 ккал.
Білки
41 г
Вуглеводи
167 г
Цукор
56 г
Жири
25 г
Насичені жирні кислоти
0 г
Транс-жирні кислоти
0 г
Моно-ненасичені
0 г
Поліненасичені
0.04 г
Холостерин
-
Волокна
10 г
Сіль
0 г
Вода
0.47 г
Кальцій
0.13 мг
PHE
1,991 мг
Енергія
{{recipe.energy}} кДж- {{recipe.energy}} ккал.-
Білки
{{recipe.protein}} г-
Вуглеводи
{{recipe.carbohydrate}} г-
Цукор
{{recipe.sugar}} г-
Жири
{{recipe.fat}} г-
Насичені жирні кислоти
{{recipe.saturatedFattyAcid}} г-
Транс-жирні кислоти
{{recipe.transFattyAcid}} г-
Моно-ненасичені
{{recipe.monoSaturated}} г-
Поліненасичені
{{recipe.polySaturated}} г-
Холостерин
{{recipe.cholesterol}} мг-
Волокна
{{recipe.fiber}} г-
Сіль
{{recipe.salt}} г-
Вода
{{recipe.water}} г-
Кальцій
{{recipe.calcium}} мг-
PHE
{{recipe.phe}} мг
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
страв в нашій базі даних
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
доданих у раціон вчора
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
зареєстровано в Таблиці калорійності