menu
menu
search close
account

Корисний пиріг закуска з соусом дзадзикі - рецепт, калорійність

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Інгредієнти

{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}}

Спосіб приготування

1
З'єднати борошно і сіль, додати холодне порізане кубиками масло та перетерти до утворення дрібної крихти. Додати холодне молоко і замішати тісто. Воно має вийти м'яке та податливе. Загорнути у плівку чи пакет і поставити у холодильник на 30 хв.
2
Підготувати начинку: печериці помити та порізати тонкими скибками. Кріп порізати, овочі розморозити і порізати (якщо треба).
3
Дістати тісто з холодильника та розкачати на пергаменті в круглий пласт товщиною 3 мм. Взяти дві пласкі тарілки, одна велика (моя d=27см), інша середнього розміру (d=18см). Прикласти велику тарілку до тіста і по периметру вирізати рівненьке коло. З решток тіста можна спекти міні галетку.
4
Потім меншу тарілку ставимо в центр і виделкою відмічаємо контур, тісто не проколюємо, тільки легенько помічаємо.
5
Далі середнє коло розрізати на 16 недотрикутників (як піцу). По всьому великому периметру розкласти начинку шарами (гриби, овочі, фету, моцарелу). Потім взяти від центру кінчик трикутничка і накрити ним начинку, загортаючи кінчик під низ круга. Зробити так зі всіма трикутничками (дивіться фото!). За бажанням змастити збитим жовтком.
6
Духовку розігріти до 180 градусів. Акуратно перекласти віночок разом з пергаментом на деко. Випікати 25-30 хв до рум'яності. Перед подачею розрізати на порційні шматки прямо на великій тарілці, всередину ставимо соус.
7
Як приготувати соус: огірок натерти на крупній тертці. Додати сіль і лишити на 10 хвилин. В цей час до йогурту додати почавлений часник, нарізаний кріп, лимонний сік. Потім віджати і злити зайвий сік з огірків. Додати до йогуртової маси. За смаком посолити і поперчити.

Харчові цінності

fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Волокна
fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Цукор
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Насичені жирні кислоти
fiber_manual_record Волокна
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Енергія
2,113 ккал.
Білки
62 г
Вуглеводи
177 г
Цукор
5 г
Жири
128 г
Насичені жирні кислоти
0.1 г
Транс-жирні кислоти
0 г
Моно-ненасичені
0 г
Поліненасичені
0 г
Холостерин
0 мг
Волокна
0.68 г
Сіль
5 г
Вода
14 г
Кальцій
38 мг
PHE
3,060 мг
Енергія
{{recipe.energy}} кДж- {{recipe.energy}} ккал.-
Білки
{{recipe.protein}} г-
Вуглеводи
{{recipe.carbohydrate}} г-
Цукор
{{recipe.sugar}} г-
Жири
{{recipe.fat}} г-
Насичені жирні кислоти
{{recipe.saturatedFattyAcid}} г-
Транс-жирні кислоти
{{recipe.transFattyAcid}} г-
Моно-ненасичені
{{recipe.monoSaturated}} г-
Поліненасичені
{{recipe.polySaturated}} г-
Холостерин
{{recipe.cholesterol}} мг-
Волокна
{{recipe.fiber}} г-
Сіль
{{recipe.salt}} г-
Вода
{{recipe.water}} г-
Кальцій
{{recipe.calcium}} мг-
PHE
{{recipe.phe}} мг
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
страв в нашій базі даних
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
доданих у раціон вчора
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
зареєстровано в Таблиці калорійності