Таблиця Калорійності
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Помідорова зупа - рецепт, калорійність

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Інгредієнти

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Спосіб приготування

1
Почистити і порізати картоплю. Поставити варитись.
2
Паралельно помідор ошпарити окропом і зняти шкірку. Порізати помідори та цибулю, покласти у сковорідку і тушкувати 10 хвилин. Подрібнити масу блендером.
3
Повернути соус на сковорідку, додати порізані солодкий перець і моркву. Тушкувати 10 хвилин.
4
До картоплі кинути овочі в томатному соусі, макарони (корисні: зі спельти, цільнозернові, з твердих сортів пшениці і т.д.) і варити до готовності макаронів. За можливості варто, щоб помідоровий суп настоявся годину під кришкою. Так він смакуватиме краще. Подавати можна зі свіжою зеленню.
Зупа помідорова (діалектна назва) – це суп із томатів, інших овочів та макаронів. Найчастіше його готують на курячому бульйоні разом із м’ясом курки, але можуть бути і пісні варіанти (просто на воді або овочевому бульйоні).Що стосується калорійності такої страви, то вона залежить від декількох факторів: густини і та пропорцій інгредієнтів у складі. Пісний помідоровий суп (рецепт зазначено вище) містить всього 36 ккал на 100 г страви і 196 ккал на повноцінну порцію.Якщо ж суп готуватиметься на курячому м’ясі без шкірки, то калорійність на порцію може вирости до 285-300 ккал (взято з розрахунку 80 г м’яса на порцію). Проте, не варто боятись підвищення калорійності, адже суп і далі матиме корисний склад. Що стосується додатків, то можна при приготуванні додати корінь селери, спаржеву або звичайну квасолю, сочевицю або маш, улюблені спеції. Також помідорова зупа чудово смакує з нешліфованим рисом замість макаронів, або просто із корисним хлібом. За бажанням можна також додати трохи оливкової олії у готову страву.

Харчові цінності

fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Цукор
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Насичені жирні кислоти
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Енергія
391 ккал.
Білки
11 г
Вуглеводи
81 г
Цукор
14 г
Жири
2 г
Насичені жирні кислоти
0.13 г
Транс-жирні кислоти
0 г
Моно-ненасичені
0.04 г
Поліненасичені
0.24 г
Холостерин
0 мг
Волокна
9 г
Сіль
0.08 г
Вода
714 г
Кальцій
56 мг
PHE
570 мг
Енергія
{{recipe.energy}} кДж- {{recipe.energy}} ккал.-
Білки
{{recipe.protein}} г-
Вуглеводи
{{recipe.carbohydrate}} г-
Цукор
{{recipe.sugar}} г-
Жири
{{recipe.fat}} г-
Насичені жирні кислоти
{{recipe.saturatedFattyAcid}} г-
Транс-жирні кислоти
{{recipe.transFattyAcid}} г-
Моно-ненасичені
{{recipe.monoSaturated}} г-
Поліненасичені
{{recipe.polySaturated}} г-
Холостерин
{{recipe.cholesterol}} мг-
Волокна
{{recipe.fiber}} г-
Сіль
{{recipe.salt}} г-
Вода
{{recipe.water}} г-
Кальцій
{{recipe.calcium}} мг-
PHE
{{recipe.phe}} мг
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
страв в нашій базі даних
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
доданих у раціон вчора
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
зареєстровано в Таблиці калорійності