Пухка паска - рецепт, калорійність
Інгредієнти
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Інгредієнти
12 порцій
250 x 1 г | |
500 x 1 г | |
150 x 1 г | |
100 x 1 г | |
100 x 1 г | |
20 x 1 г | |
3 x 60 г | |
1 г | |
18 x 1 г |
Спосіб приготування
1
Сухофрукти замочити у воді на 1 годину (можна замість води взяти апельсиновий сік або додати трохи коньяку чи рому для аромату).
2
Приготувати опару. Для цього молоко підігріти до 40 градусів (не більше 60!). Змішати молоко, ванільний цукор, 30 г борошна, дріжджі (18 г вологих дріжджів можна замінити на 6 г сухих). Все добре перемішати, накрити кришкою або плівкою і відкласти в тепле місце на 30 хв.
3
Змішати яйця і цукор (за бажанням можна цукор замінювати еритритолом або іншим підсолоджувачем, якщо любите дуже солодкі паски, то додати ще 20-30 г цукру). Збивати міксером декілька хвилин до максимально світлого і густого стану. Додати м'яке (не розтоплене) масло і ще раз збити 30-60 секунд.
4
Додати в яєчну масу опару. Акуратно перемішати. Частинами додавати просіяне борошно і перемішувати. Тісто вийде липкувате. Покласти його на годину в тепле місце.
5
З сухофруктів злити воду, промокнути паперовим рушником. Присипати борошном. Додати в тісто і перемішати кілька хвилин. За потреби додати ще 20-30 г борошна, якщо тісто лишається липким.
6
Перекласти тісто у форми для пасок, щоб воно займало 1/3 від форми. Злегка зверху змастити маслом (з допомогою пензлика), накрити рушником, покласти в тепле місце на 1.5 години. Тісто має вирости майже до верху форми. Вказаної кількості інгредієнтів вистачило на 6 формочок по 11 см діаметром.
7
Розігріти до 180 градусів і випікати близько 30 хв (залежить від розміру, тривалість коливається від 20 до 50 хвилин).
Kатегорія
Харчові цінності
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Енергія | 3,566 ккал. |
Білки | 88 г |
Вуглеводи | 602 г |
Цукор | 127 г |
Жири | 104 г |
Насичені жирні кислоти | 54 г |
Транс-жирні кислоти | 0 г |
Моно-ненасичені | 8 г |
Поліненасичені | 3 г |
Холостерин | 776 мг |
Волокна | 18 г |
Сіль | 1 г |
Вода | 70 г |
Кальцій | 189 мг |
PHE | 4,411 мг |
Енергія | {{recipe.energy}} кДж- {{recipe.energy}} ккал.- |
Білки | {{recipe.protein}} г- |
Вуглеводи | {{recipe.carbohydrate}} г- |
Цукор | {{recipe.sugar}} г- |
Жири | {{recipe.fat}} г- |
Насичені жирні кислоти | {{recipe.saturatedFattyAcid}} г- |
Транс-жирні кислоти | {{recipe.transFattyAcid}} г- |
Моно-ненасичені | {{recipe.monoSaturated}} г- |
Поліненасичені | {{recipe.polySaturated}} г- |
Холостерин | {{recipe.cholesterol}} мг- |
Волокна | {{recipe.fiber}} г- |
Сіль | {{recipe.salt}} г- |
Вода | {{recipe.water}} г- |
Кальцій | {{recipe.calcium}} мг- |
PHE | {{recipe.phe}} мг |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
страв в нашій базі даних
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
доданих у раціон вчора
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
зареєстровано в Таблиці калорійності