Таблиця Калорійності
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Шпинатна паста - рецепт, калорійність

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Інгредієнти

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Спосіб приготування

1
Шпинат помити, видалити тверді хвостики (в готовому вигляді має вийти 250 г листя). Покласти в каструльку, залити окропом, дати постояти 3 хвилини.
2
В цей час горіхи підсушити на сковорідці 2-3 хвилини.
3
Дістати шпинат, віджати, покласти на друшляк і дати стекти воді (припущеного шпинату буде 130-140 г).
4
В блендер покласти сир (якщо є, то пармезан, але можна і звичайний твердий) та горіхи. Подрібнювати 60-90 секунд максимально дрібно.
5
Вичавити сік лимонний (1 ст.л) або апельсиновий (2 ст.л). Додати шпинат, 20 г олії, гранульований часник (або 1 зубчик свіжого, також можна спочатку скуштувати пасту і потім вирішити чи давати часник), сіль та спеції. Подрібнювати 2-3 хвилини до однорідності.
6
Перекласти в скляну банку, зберігати до 1 тижня. Додавати в макарони, салати, рис, кус кус, на хліб.
7
Порада: 1. Якщо є можливість, то варто додати свіжий базилік замість частини шпинату, бо шпинат має своєрідний смак. 2. За бажанням можна додати більше олії або апельсинового соку, щоб паста була рідкіша. 3. З горіхів ще підійде смажений кеш’ю або кедрові. 4. Олія підійде будь-яка рослинна: оливкова, з авокадо, волоських горіхів, кунжутна, гарбузова, лляна тощо.

Харчові цінності

fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Цукор
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Насичені жирні кислоти
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Енергія
773 ккал.
Білки
24 г
Вуглеводи
23 г
Цукор
4 г
Жири
66 г
Насичені жирні кислоти
14 г
Транс-жирні кислоти
0 г
Моно-ненасичені
24 г
Поліненасичені
25 г
Холостерин
42 мг
Волокна
6 г
Сіль
4 г
Вода
2 г
Кальцій
744 мг
PHE
1,190 мг
Енергія
{{recipe.energy}} кДж- {{recipe.energy}} ккал.-
Білки
{{recipe.protein}} г-
Вуглеводи
{{recipe.carbohydrate}} г-
Цукор
{{recipe.sugar}} г-
Жири
{{recipe.fat}} г-
Насичені жирні кислоти
{{recipe.saturatedFattyAcid}} г-
Транс-жирні кислоти
{{recipe.transFattyAcid}} г-
Моно-ненасичені
{{recipe.monoSaturated}} г-
Поліненасичені
{{recipe.polySaturated}} г-
Холостерин
{{recipe.cholesterol}} мг-
Волокна
{{recipe.fiber}} г-
Сіль
{{recipe.salt}} г-
Вода
{{recipe.water}} г-
Кальцій
{{recipe.calcium}} мг-
PHE
{{recipe.phe}} мг
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
страв в нашій базі даних
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
доданих у раціон вчора
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
зареєстровано в Таблиці калорійності