menu
menu
search close
account

Цільнозерновий хліб дріжджовий - рецепт, калорійність

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Інгредієнти

{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}}

Спосіб приготування

1
У теплу воду (тепліше кімнатної, але не окріп) додати дріжджі, сіль і цукор, перемішати. Відкласти в сторону.
2
Борошно просіяти. Додати улюблені спеції для аромату.
3
У воду з дріжджами додати олію. Добре перемішати і вилити до борошна. Перемішати ложкою або руками. Вимісити. Тісто виходить середньої консистенції, трохи липне до рук. Сформувати округлу форму, накрити рушником або плівкою і залишити на 1-1,5 год. Тісто збільшиться вдвоє.
4
Далі дістати тісто, ще трохи обім’яти руками і сформувати хлібини. Можна випікати в формі, змастивши її олією, чи просто на змащеному пергаменті. Випікати при 180 градусах 20-30 хвилин, залежно від розміру хлібин і духовки. Ставити в холодну духовку і тільки тоді вмикати. Готовність перевірити зубочисткою. Якщо вона вже суха, то потримати ще декілька хвилин, якщо хочеться скоринку.

Верх хлібин можна надрізати, щоб краще пропеклись. А також трішки змастити водою. Можна покрити жовточком, присипати насінням, додати його в тісто тощо. Булочки краще залишити на годину довше, вони виростуть вдвічі.

Харчові цінності

fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Волокна
fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Цукор
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Насичені жирні кислоти
fiber_manual_record Волокна
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Енергія
1,814 ккал.
Білки
59 г
Вуглеводи
319 г
Цукор
5 г
Жири
35 г
Насичені жирні кислоти
4 г
Транс-жирні кислоти
0 г
Моно-ненасичені
18 г
Поліненасичені
2 г
Холостерин
0 мг
Волокна
0 г
Сіль
4 г
Вода
350 г
Кальцій
8 мг
PHE
2,936 мг
Енергія
{{recipe.energy}} кДж- {{recipe.energy}} ккал.-
Білки
{{recipe.protein}} г-
Вуглеводи
{{recipe.carbohydrate}} г-
Цукор
{{recipe.sugar}} г-
Жири
{{recipe.fat}} г-
Насичені жирні кислоти
{{recipe.saturatedFattyAcid}} г-
Транс-жирні кислоти
{{recipe.transFattyAcid}} г-
Моно-ненасичені
{{recipe.monoSaturated}} г-
Поліненасичені
{{recipe.polySaturated}} г-
Холостерин
{{recipe.cholesterol}} мг-
Волокна
{{recipe.fiber}} г-
Сіль
{{recipe.salt}} г-
Вода
{{recipe.water}} г-
Кальцій
{{recipe.calcium}} мг-
PHE
{{recipe.phe}} мг
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
страв в нашій базі даних
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
доданих у раціон вчора
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
зареєстровано в Таблиці калорійності