Таблиця Калорійності
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Страви
keyboard_arrow_right
Свіжі овочі
keyboard_arrow_right
баклажани

баклажани - калорійність

Кількість x {{unitOption.title}} штука
Фото - баклажани
Енергія 29 ккал.
= 120 кДж
Білки 1 г
Вуглеводи 4 г
Жири 0.2 г
Волокна 2 г
Енергія {{foodstuff.foodstuff.energy}} ккал.{{foodstuff.foodstuff.energy}} кДж
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} ккал.= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} кДж
Білки {{foodstuff.foodstuff.protein}} г-
Вуглеводи {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г-
Жири {{foodstuff.foodstuff.fat}} г-
Волокна {{foodstuff.foodstuff.fiber}} г-
Енергія 29 ккал.
Білки 1 г
Вуглеводи 4 г
Жири 0.2 г
Волокна 2 г
Харчові цінності
Стан
сире
Білки
1 г
Вуглеводи
4 г
Цукор
3 г
Жири
0.2 г
Насичені жирні кислоти
0 г
Транс-жирні кислоти
0 г
Моно-ненасичені
0 г
Поліненасичені
0 г
Холостерин
-
Волокна
2 г
Сіль
-
Вода
93 г
Кальцій
13 мг
GI Глікемічний індексhelp
PHE
59 мг
Стан
сире з термічною обробкою
Білки
{{foodstuff.foodstuff.protein}} г-
Вуглеводи
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г-
Цукор
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} г-
Жири
{{foodstuff.foodstuff.fat}} г-
Насичені жирні кислоти
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} г-
Транс-жирні кислоти
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} г-
Моно-ненасичені
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} г-
Поліненасичені
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} г-
Холостерин
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} мг-
Волокна
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} г-
Сіль
{{foodstuff.foodstuff.salt}} г-
Вода
{{foodstuff.foodstuff.water}} г-
Кальцій
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} мг-
GI Глікемічний індексhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} мг-
Алкоголь
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} г
Графік поживних речовин
fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Цукор
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Насичені жирні кислоти
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Містить вітаміни
Вітамін Е Вітамін Е (токоферол)
Вітамін В2 Вітамін В2 (рибофлавін)
Вітамін К Вітамін К
Вітамін В5 Вітамін В5 (пантотенол, пантотенова кислота)
Фолієва кислота Фолієва кислота (фолацин, фолієва кислота, вітамін В9)
Вітамін B6 Вітамін B6 (піридоксин)
Вітамін В3 Вітамін В3 (ніацин, PP, ніацинамід, нікотинамід, нікотинова кислота)
Вітамін В1 Вітамін В1 (тіамін)
Вітамін А Вітамін А
Вітамін С Вітамін С
Містить мінерали
Калій Калій
Цинк Цинк
Кальцій Кальцій
Марганець Марганець
Мідь Мідь
Молібден Молібден
Фтор Фтор
Магній Магній
Йод Йод
Натрій Натрій
Кобальт Кобальт
Пектин Пектин
Фосфор Фосфор
Залізо Залізо

Баклажани – це овочі продовгуватої форми і різних відтінків фіолетового кольору. Ці овочі містять доволі грубу шкірку, зернята всередині і дещо пряний смак.

Енергетична цінність баклажанів складається переважно з вуглеводів і невеликої частини білків та жирів (останніх у баклажанах всього 0.2%).

Що стосується корисних властивостей, то баклажани варто вживати в раціон через такі переваги:

• високий вміст калію, який важливий для серця і як профілактика набряків;
• велика кількість харчових волокон, які нормалізують травлення і роботу кишківника;
• низька калорійність баклажанів, що робить їх ідеальним варіантом для харчування тих, хто худне або просто підтримує здорову вагу;
• високий вміст (як для овочів) вітамінів В5 і В6, які налагоджують обмін речовин і сприяють нормальній роботі нервової системи.

Скільки калорій в баклажанах?

Ці овочі містять всього 24 ккал на 100 г (у сирому вигляді).

Цікавий факт: деякі баклажани мають гіркий присмак. Це відбувається через вміст такої речовини, як соланін. Соланін негативно впливає на організм і може викликати розлади травлення.

Чим більш перезрілий баклажан – тим більше в ньому цієї речовини. Щоб прибрати гіркоту і значну частину соланіну, слід замочувати розрізані баклажани у солоній воді (приблизно на півгодини).

Чи можна баклажани під час схуднення?

Звісно, тим паче баклажани калорійність мають дуже низьку. Вони є чудовим легким гарніром до білкових страв – м’яса, курки, риби, бобових. Проте, слід зауважити, що під час схуднення слід враховувати і додатки до баклажанів під час приготування. Наприклад, олію під час тушкування або запікання (в цьому варіанті приготування вони найсмачніші).

Шкода баклажанів

Їх не варто вживати під час загострень хвороб шлунково-кишкового тракту (виразки, гастриту тощо).

Оригінальні рецепти з баклажанами

• дієтична лазанья, де замість листків тіста – тонкі скибки баклажану (решта шарів – фарш з цибулею та морквою, томатний соус, моцарела);
• соус до макаронів з баклажанів (подрібнити в блендері м’якоть запечених баклажанів з тушкованими помідорами, грибами та часником);
• човники з баклажанів, фаршированих сумішшю кисломолочного, твердого сиру і яйця (все запікається в духовці).

Найпопулярніше в категорії Свіжі овочі

Назва Енергія (ккал.)
50 add_circle Внести
23 add_circle Внести
15 add_circle Внести
77 add_circle Внести
27 add_circle Внести
130 add_circle Внести
30 add_circle Внести
34 add_circle Внести
35 add_circle Внести
89 add_circle Внести
63 add_circle Внести
100 add_circle Внести
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
страв в нашій базі даних
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
доданих у раціон вчора
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
зареєстровано в Таблиці калорійності