Переважно до складу соусу входить: сметана, свіжий розчавлений часник, сіль та перець. Інколи можна додати вершки або трохи вершкового масла (замінивши ними частину сметани для більш вершкового смаку), свіжу зелень, тертий твердий або плавлений сир (з хорошим складом). Більш шкідливий варіант – це суміш з магазинного майонезу та часнику (тому краще брати домашній майонез).
Часниковий соус - калорійність
Кількість x {{unitOption.title}} штука
Енергія 387 ккал.
= 1,620 кДж
Білки 0.5 г
Вуглеводи 6 г
Жири 40 г
Волокна 0.2 г
Енергія {{foodstuff.foodstuff.energy}} ккал.{{foodstuff.foodstuff.energy}} кДж
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} ккал.= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} кДж
Білки {{foodstuff.foodstuff.protein}} г-
Вуглеводи {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г-
Жири {{foodstuff.foodstuff.fat}} г-
Волокна {{foodstuff.foodstuff.fiber}} г-
Енергія 387 ккал.
Білки 0.5 г
Вуглеводи 6 г
Жири 40 г
Волокна 0.2 г
Харчові цінності
Білки | 0.5 г |
Вуглеводи | 6 г |
Цукор | - |
Жири | 40 г |
Насичені жирні кислоти | - |
Транс-жирні кислоти | - |
Моно-ненасичені | - |
Поліненасичені | - |
Холостерин | - |
Волокна | 0.2 г |
Сіль | - |
Вода | - |
Кальцій | - |
GI | |
Стан | сире з термічною обробкою |
Білки | {{foodstuff.foodstuff.protein}} г- |
Вуглеводи | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г- |
Цукор | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} г- |
Жири | {{foodstuff.foodstuff.fat}} г- |
Насичені жирні кислоти | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} г- |
Транс-жирні кислоти | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} г- |
Моно-ненасичені | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} г- |
Поліненасичені | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} г- |
Холостерин | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} мг- |
Волокна | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} г- |
Сіль | {{foodstuff.foodstuff.salt}} г- |
Вода | {{foodstuff.foodstuff.water}} г- |
Кальцій | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} мг- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} мг- |
Алкоголь | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} г |
Графік поживних речовин
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Якщо в основі сметана чи сметана з вершками, то соус матиме доволі багато кальцію та помірну кількість тваринних жирів. Якщо в складі ще додано масло, тоді це доповнить соус вітамінами А, Е і D. Якщо є зелень, то це ще вітамін С, клітковина та антиоксиданти. Такий соус краще не вживати, якщо є хвороби шлунково-кишкового тракту в стадії загострення (бо часник може подразнювати слизові шлунку).
Ідеально підходить до курки, виробів з тіста (вареники, пельмені), на корисні бутерброди, до картоплі чи інших овочів (особливо печених), рибних страв, як заправка до салатів.
Найпопулярніше в категорії Соуси
Назва | Енергія (ккал.) | |
---|---|---|
73 | | |
65 | | |
659 | | |
109 | | |
611 | | |
86 | | |
303 | | |
35 | | |
380 | | |
97 | |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
страв в нашій базі даних
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
доданих у раціон вчора
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
зареєстровано в Таблиці калорійності