У тушкованій капусті велика кількість харчових волокон, що забезпечують нормальне травлення і тривалу відсутність голоду. Завдяки клітковині і тому, що енергетична цінність тушеної капусти невелика, ця страва є чудовим гарніром для тих, хто худне.
Капуста тушкована - калорійність
Стан | з термічною обробкою |
Білки | 2 г |
Вуглеводи | 5 г |
Цукор | 1 г |
Жири | 3 г |
Насичені жирні кислоти | 0.2 г |
Транс-жирні кислоти | - |
Моно-ненасичені | - |
Поліненасичені | - |
Холостерин | 0 мг |
Волокна | 1 г |
Сіль | 2 г |
Вода | 81 г |
Кальцій | 58 мг |
GI | 15 |
PHE | 86 мг |
Стан | сире з термічною обробкою |
Білки | {{foodstuff.foodstuff.protein}} г- |
Вуглеводи | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г- |
Цукор | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} г- |
Жири | {{foodstuff.foodstuff.fat}} г- |
Насичені жирні кислоти | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} г- |
Транс-жирні кислоти | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} г- |
Моно-ненасичені | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} г- |
Поліненасичені | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} г- |
Холостерин | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} мг- |
Волокна | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} г- |
Сіль | {{foodstuff.foodstuff.salt}} г- |
Вода | {{foodstuff.foodstuff.water}} г- |
Кальцій | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} мг- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} мг- |
Алкоголь | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} г |
Навіть після тушкування в капусті лишається великий вміст вітаміну С – близько 20% від денної норми у 100 г готової страви.
➤ Цікавий факт: регулярне вживання тушкованої капусти підтримує у нормі тиск. Все завдяки калію і вітаміну РР. Ці компоненти впливають на еластичність судин, циркуляцію крові і серцевий м’яз.
Скільки калорій у тушеній капусті?
У капусті, тушкованій на невеликій кількості олії (близько 3 г на 100 г страви), міститься всього 69 ккал / 100 г.
Чи можна їсти тушковану капусту під час схуднення?
Тушковану капусту рекомендовано включати у раціон для схуднення. Але слід чітко стежити за кількістю олії, що додається під час приготування. Інакше калорійність тушеної капусти може вийти набагато більшою.
Шкода тушкованої капусти
Цей овоч і в сирому, і в тушкованому вигляді може викликати здуття. Тому обережно слід вживати капусту людям із чутливим кишківником (не більше 200 г).
Капусту найкраще поєднувати із птицею чи м’ясом (або з грибами та квасолею у вегетаріанському варіанті).
♨ Оригінальні рецепти з тушкованою капустою:
• капуста, тушкована з білим вином, вершковим маслом, часником і пармезаном;
• у лінивих голубцях (тушкована капуста з відвареним рисом, морквою і курячим фаршем, зліплені у формі тюфтельок і запечені в томатному соусі);
• по-індійськи – з зеленим горошком і спеціями (каррі, зіра, коріандр та імбир).
Найпопулярніше в категорії Готові страви
Назва | Енергія (ккал.) | |
---|---|---|
301 | | |
207 | | |
55 | | |
143 | | |
473 | | |
110 | | |
175 | | |
103 | | |
181 | | |
42 | |