Сало – це частина свинини, яка фактично не має м’яса, і на 90% складається з жирів.
Сало - калорійність
Стан | сире |
Білки | 0.2 г |
Вуглеводи | 0 г |
Цукор | - |
Жири | 100 г |
Насичені жирні кислоти | 42 г |
Транс-жирні кислоти | - |
Моно-ненасичені | - |
Поліненасичені | - |
Холостерин | 94 мг |
Волокна | 0 г |
Сіль | - |
Вода | - |
Кальцій | - |
GI | |
PHE | 10 мг |
Стан | сире з термічною обробкою |
Білки | {{foodstuff.foodstuff.protein}} г- |
Вуглеводи | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г- |
Цукор | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} г- |
Жири | {{foodstuff.foodstuff.fat}} г- |
Насичені жирні кислоти | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} г- |
Транс-жирні кислоти | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} г- |
Моно-ненасичені | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} г- |
Поліненасичені | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} г- |
Холостерин | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} мг- |
Волокна | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} г- |
Сіль | {{foodstuff.foodstuff.salt}} г- |
Вода | {{foodstuff.foodstuff.water}} г- |
Кальцій | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} мг- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} мг- |
Алкоголь | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} г |
Майже половина жирів з сала є насиченими, тобто тими, які шкідливі для організму. Вони підвищують ризик появи атеросклерозу і при надлишку в раціоні сприяють збільшенню ваги.
Скільки калорій у салі?
Сало на 100 г містить 816 ккал. А 1 середня скибка містить приблизно 140-160 ккал.
➤ Цікавий факт: сало є джерелом омега-3 жирних кислот і лецитину, які роблять судини еластичнішими, а, отже, здоровішими. Крім цього, у салі є холін, що добре впливає на жировий обмін.
Чи можна їсти сало під час схуднення?
Бажано, замінити сало більш корисними жирами. Проте, загалом його можна вживати під час схуднення, якщо є бажання.
Але не у смаженому вигляді. Норма свіжого чи солоного сала: до 40 г (2 скибки) і не частіше 1-2 разів на тиждень. Але слід зауважити, що енергетична цінність сала на таку порцію буде складати 326 ккал і, зазвичай, це понад 50% денної норми жирів.
Шкода сала
Основна шкода сала – насичені жири. Тому не слід вживати більше за допустиму норму. Грає роль і висока калорійність сала, тож її обов’язково слід враховувати у загальну денну калорійність раціону.
♨ Оригінальні рецепти з салом:
• зелене бутербродне сало (подрібнене у блендері з великою кількістю зелені: черемшею, кропом, петрушкою, цибулею);
• закуска з грибами (змішати у блендері сало із тушкованою цибулею та печерицями);
• човники з картоплею: шматочок сала зубочисткою прикріпити до половинки вареної картоплі, поставити у духовку на 10 хвилин.
Найпопулярніше в категорії Жири
Назва | Енергія (ккал.) | |
---|---|---|
812 | | |
824 | | |
884 | | |
360 | | |
361 | | |
888 | | |
822 | | |
315 | | |
812 | | |
809 | | |
558 | |