Російський сир – це вид напівтвердого сиру, жовтого кольору і з дрібними дірочками. Робиться він з коров’ячого пастеризованого молока. В цього продукту доволі висока жирність (50% у сухій речовині), тому сир російський калорійність має доволі високу.
Сир російський - калорійність
Стан | сире |
Білки | 23 г |
Вуглеводи | 0 г |
Цукор | - |
Жири | 29 г |
Насичені жирні кислоти | 16 г |
Транс-жирні кислоти | - |
Моно-ненасичені | 8 г |
Поліненасичені | 0.68 г |
Холостерин | 88 мг |
Волокна | 0 г |
Сіль | - |
Вода | 41 г |
Кальцій | 880 мг |
GI | |
PHE | 1,170 мг |
Стан | сире з термічною обробкою |
Білки | {{foodstuff.foodstuff.protein}} г- |
Вуглеводи | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г- |
Цукор | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} г- |
Жири | {{foodstuff.foodstuff.fat}} г- |
Насичені жирні кислоти | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} г- |
Транс-жирні кислоти | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} г- |
Моно-ненасичені | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} г- |
Поліненасичені | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} г- |
Холостерин | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} мг- |
Волокна | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} г- |
Сіль | {{foodstuff.foodstuff.salt}} г- |
Вода | {{foodstuff.foodstuff.water}} г- |
Кальцій | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} мг- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} мг- |
Алкоголь | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} г |
Корисні властивості цього сиру (як і переважної більшості сирів інших видів) – високий вміст кальцію, фосфору і вітаміну В12. Кальцій і фосфор потрібні для нормального стану кісток та зубів, а В12 - для розумової роботи і процесів кровотворення. Також слід зауважити, що в білках сиру містяться важливі для організму незамінні амінокислоти.
Сир твердий російський: калорійність
В 100 г сиру цього виду міститься близько 363 ккал (залежить від виробника, адже в різних брендів цей сир може мати жирність від 27 до 31 г жирів на 100 г).
Чи можна їсти російський сир під час схуднення?
Так, головне – звертати увагу на порцію і вписувати його в денну калорійність. Зазвичай, під час схуднення сир обмежують порцією 50 г на день.
Російський сир: шкода
В ньому сирі багато жирів, половина з яких – насичені. Якщо споживати багато, то вони негативно впливатимуть на серцево-судинну систему і рівень холестерину. Також обережно слід вживати сир, якщо є загострення хвороб шлунково-кишкового тракту.
♨ Оригінальні рецепти з російським сиром
• твердий сир з помідорами, грибами та зеленню у яєчному конвертику (тонкі млинці, що складаються з яєць, молока і мінімальної кількості корисного борошна);
• у закусці з баклажанами (чергування шарів баклажану, томатного соусу і сиру, запечені в духовці);
• риба, підсмажена у паніровці з тертого сиру і кунжуту.
Найпопулярніше в категорії Тведрий та м'який сир
Назва | Енергія (ккал.) | |
---|---|---|
353 | | |
363 | | |
162 | | |
286 | | |
88 | | |
81 | | |
334 | | |
222 | | |
81 | | |
256 | | |
365 | | |
400 | |