{{item.title}}


{{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 г {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 г {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 г {{item.value}} {{item.energyUnit}}/кг/хв add
Готові страви
Готові страви умовно можна розділити на такі групи:
• гарніри (овочеві та з круп);
• основні страви (м’ясо, риба, птиця, а також страви з овочів та бобових);
• салати та закуски;
• супи;
• фастфуд або напівфабрикати.
Скільки калорій у готових стравах?
Діапазон доволі широкий і може коливатись від 50 ккал для легких і дієтичних салатів до 500 ккал/100 г для фастфуду. Точні цифри можна дізнатись лише приготувавши страву особисто.
Таблиця калорійності готових страв може бути лише орієнтиром у тих випадках, якщо чітка рецептура страви невідома. Адже, наприклад, навіть звичний борщ вдома і в кафе може відрізнятися по калорійності на 100 ккал/100 г (жирніше м’ясо, менша кількість рідини, овочева засмажка і т.д.).
Якщо йдеться про напівфабрикати, то тут таблиця калорійності готових продуктів може бути значно інформативнішою, особливо якщо відомо виробника страви (наприклад, готові заморожені млинці, пельмені тощо).
Що впливає на калорійність готових страв?
Калорійність залежить від двох основних факторів: складників і способу приготування. Етап приготування дуже важливий, адже, наприклад, два варіанти супу із однакових складників можуть мати суттєву різницю у калоріях, якщо в одному з них овочі засмажувались на сковороді з олією.
➤ Цікавий факт : раціон середньостатистичної сім’ї складається приблизно з 40 одних і тих самих страв або харчових поєднань, які присутні в меню регулярно.
Готові страви під час схуднення
Якщо є можливість, то краще вживати лише страви з чітко відомою рецептурою і калорійністю, в ідеалі – приготовані особисто. Лише в цьому випадку можна проконтролювати калорійність свого раціону, притримуватись дефіциту калорій і худнути.
І хоч таблиця калорійності страв є хорошим орієнтиром, проте краще записувати у харчовий щоденник окремі інгредієнти страви і їхню кількість. Наприклад, якщо це вінігрет з олією, то, щоб знати точну калорійність готової страви, слід записати по окремості кожен вид варених овочів, інших додатків (квасолі/квашеної капусти/горошку) і кількість олії.
Шкода готових страв
Все залежить від конкретної страви. Якщо не вдається поїсти їжу, приготовану вдома особисто, то в готових стравах краще уникати таких складників, як: рафіновані олії та маргарин, борошно пшеничне вищого сорту, цукор, макарони із м’яких сортів пшениці, соуси та майонез, ковбаси, смалець.
Також краще виключити з раціону здобну і солодку випічку, фаст-фуд та інші надмірно жирні страви, смажене, сиркові маси, плавлені сирки та подібні страви, що негативно впливають на вагу.
♨ Оригінальні рецепти готових страв
Такі страви можна, наприклад, приготувати і заморозити як заготовки або домашні напівфабрикати:
• вареники з цільнозернового та спельтового борошна зі шпинатно-сирною начинкою;
• фалафелі з нуту, цибулі, часнику, зелені, солі та спецій (фалафелі перед приготуванням розморожують, трохи змащують олією та запікають в духовці);
• низькокалорійні сирно-курячі котлети (у складі подрібнене філе, 5%-й зернистий сир, яйця, зелень, сіль та спеції) – котлети смажаться на антипригарній сковорідці без олії або запікаються в духовці.
• гарніри (овочеві та з круп);
• основні страви (м’ясо, риба, птиця, а також страви з овочів та бобових);
• салати та закуски;
• супи;
• фастфуд або напівфабрикати.
Скільки калорій у готових стравах?
Діапазон доволі широкий і може коливатись від 50 ккал для легких і дієтичних салатів до 500 ккал/100 г для фастфуду. Точні цифри можна дізнатись лише приготувавши страву особисто.
Таблиця калорійності готових страв може бути лише орієнтиром у тих випадках, якщо чітка рецептура страви невідома. Адже, наприклад, навіть звичний борщ вдома і в кафе може відрізнятися по калорійності на 100 ккал/100 г (жирніше м’ясо, менша кількість рідини, овочева засмажка і т.д.).
Якщо йдеться про напівфабрикати, то тут таблиця калорійності готових продуктів може бути значно інформативнішою, особливо якщо відомо виробника страви (наприклад, готові заморожені млинці, пельмені тощо).
Що впливає на калорійність готових страв?
Калорійність залежить від двох основних факторів: складників і способу приготування. Етап приготування дуже важливий, адже, наприклад, два варіанти супу із однакових складників можуть мати суттєву різницю у калоріях, якщо в одному з них овочі засмажувались на сковороді з олією.
➤ Цікавий факт : раціон середньостатистичної сім’ї складається приблизно з 40 одних і тих самих страв або харчових поєднань, які присутні в меню регулярно.
Готові страви під час схуднення
Якщо є можливість, то краще вживати лише страви з чітко відомою рецептурою і калорійністю, в ідеалі – приготовані особисто. Лише в цьому випадку можна проконтролювати калорійність свого раціону, притримуватись дефіциту калорій і худнути.
І хоч таблиця калорійності страв є хорошим орієнтиром, проте краще записувати у харчовий щоденник окремі інгредієнти страви і їхню кількість. Наприклад, якщо це вінігрет з олією, то, щоб знати точну калорійність готової страви, слід записати по окремості кожен вид варених овочів, інших додатків (квасолі/квашеної капусти/горошку) і кількість олії.
Шкода готових страв
Все залежить від конкретної страви. Якщо не вдається поїсти їжу, приготовану вдома особисто, то в готових стравах краще уникати таких складників, як: рафіновані олії та маргарин, борошно пшеничне вищого сорту, цукор, макарони із м’яких сортів пшениці, соуси та майонез, ковбаси, смалець.
Також краще виключити з раціону здобну і солодку випічку, фаст-фуд та інші надмірно жирні страви, смажене, сиркові маси, плавлені сирки та подібні страви, що негативно впливають на вагу.
♨ Оригінальні рецепти готових страв
Такі страви можна, наприклад, приготувати і заморозити як заготовки або домашні напівфабрикати:
• вареники з цільнозернового та спельтового борошна зі шпинатно-сирною начинкою;
• фалафелі з нуту, цибулі, часнику, зелені, солі та спецій (фалафелі перед приготуванням розморожують, трохи змащують олією та запікають в духовці);
• низькокалорійні сирно-курячі котлети (у складі подрібнене філе, 5%-й зернистий сир, яйця, зелень, сіль та спеції) – котлети смажаться на антипригарній сковорідці без олії або запікаються в духовці.
Значення в таблиці вказано на 100 г їжі.
фільтр keyboard_arrow_down фільтр keyboard_arrow_up
Кількість: Енергія (ккал.кДж) Білки Вуглеводи Жири Волокна
мін:
макс:
{{item.title}} [Вплив на здоров'я] [Неправильна їжа] [Вітаміни] [Мінерали] [Емульгатори] [Інші]
{{t.title}}
[Вплив на здоров'я] [Неправильна їжа] [Вітаміни] [Мінерали] [Емульгатори] [Інші]
Назва | Енергія () | Білки (г) | Вуглеводи (г) | Жири (г) | Волокна (г) | |||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
Назва | Енергія (ккал.кДж) | Білки (г) | Вуглеводи (г) | Жири (г) | Волокна (г) | |||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| ||||||||
{{f.energy}} | {{f.protein}} | {{f.carbohydrate}} | {{f.fat}} | {{f.fiber}} |
На сторінку:
{{paginationStart()}} - {{paginationLimit()}} з {{foodstuff.count}}
Страви keyboard_arrow_right
Вітаміни
{{item.title}}
{{item.title}}
Страви keyboard_arrow_right
Мінерали
{{item.title}}
{{item.title}}
Страви keyboard_arrow_right
Вплив на здоров'я
{{item.title}}
{{item.title}}
Страви keyboard_arrow_right
Неправильна їжа
{{item.title}}
{{item.title}}
Страви keyboard_arrow_right
Емульгатори
{{item.title}} keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up
{{i.title}}
{{i.title}} {{i.description}}
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
страв в нашій базі даних
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
доданих у раціон вчора
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
зареєстровано в Таблиці калорійності
У вас вже є Таблиця Калорійності в кишені?
Для покращення наших послуг, персоналізації змісту, реклами й аналізу відвідуваності ми використовуємо cookie. При подальшому користуванні нашою програмою припускаємо, що ви погоджуєтеся з використанням cookie. Більше інформації про cookie, включно з усіма налаштуваннями, ви отримаєте тут.
Розумію