menu
menu
search close
account
Страви
keyboard_arrow_right
Свіжі овочі
keyboard_arrow_right
Помідор

Помідор - калорійність

Кількість x {{unitOption.title}} шматок
Енергія 20 ккал.
= 84 кДж
Білки 1 г
Вуглеводи 4 г
Жири 0.2 г
Волокна 0.6 г
Енергія {{foodstuff.foodstuff.energy}} ккал.{{foodstuff.foodstuff.energy}} кДж
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} ккал.= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} кДж
Білки {{foodstuff.foodstuff.protein}} г-
Вуглеводи {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г-
Жири {{foodstuff.foodstuff.fat}} г-
Волокна {{foodstuff.foodstuff.fiber}} г-
Енергія 20 ккал.
Білки 1 г
Вуглеводи 4 г
Жири 0.2 г
Волокна 0.6 г
Харчові цінності
Стан
не приготовлено
Білки
1 г
Вуглеводи
4 г
Цукор
1 г
Жири
0.2 г
Насичені жирні кислоти
0 г
Транс-жирні кислоти
-
Моно-ненасичені
-
Поліненасичені
-
Холостерин
0 мг
Волокна
0.6 г
Сіль
-
Вода
-
Кальцій
5 мг
GI Глікемічний індексhelp
0.1
PHE
55 мг
Стан
не приготовлено з термічною обробкою
Білки
{{foodstuff.foodstuff.protein}} г-
Вуглеводи
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г-
Цукор
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} г-
Жири
{{foodstuff.foodstuff.fat}} г-
Насичені жирні кислоти
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} г-
Транс-жирні кислоти
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} г-
Моно-ненасичені
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} г-
Поліненасичені
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} г-
Холостерин
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} мг-
Волокна
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} г-
Сіль
{{foodstuff.foodstuff.salt}} г-
Вода
{{foodstuff.foodstuff.water}} г-
Кальцій
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} мг-
GI Глікемічний індексhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} мг-
Алкоголь
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} г
Графік поживних речовин
fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Волокна
fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Цукор
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Насичені жирні кислоти
fiber_manual_record Волокна
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %

Помідори на 92-95% складаються з води. Крім цього, вони мають високий вміст харчових волокон, тому на довший час забезпечать відсутність голоду (при тому, що калорійність помідора мінімальна).

Основна користь від помідорів – високий вміст вітамінів. Найбільше в цих овочах вітаміну А і бета-каротину, вітаміну С та калію. Один томат забезпечує 30% денної потреби у цих компонентах. Проте, мова йде про сезонні ґрунтові овочі. В тепличних томатах вміст вітамінів менший.

Цікавий факт: помідор вважається овочем довголіття. Все завдяки тому, що в ньому міститься унікальна речовина лікопен. Це потужний антиоксидант, який захищає організм від дії вільних радикалів і є профілактикою пухлин. Крім цього, він захищає шкіру від ультрафіолету і попереджає її передчасне старіння.

Скільки калорій в помідорі?

У 100 г помідора всього 20 ккал. Якщо овоч було вирощено в тепличних умовах, то калорійність може бути трохи менша – близько 16 ккал.

Чи можна помідори під час схуднення?

Томати рекомендовані під час схуднення, в них є дві суттєві складові, що сприяють зниженню ваги. По-перше, клітковина, що нормалізує травлення і пришвидшує роботу кишківника. По-друге, калій, який є профілактикою набряків і затримки зайвої рідини в організмі. Крім цього, енергетична цінність помідорів абсолютно безпечна для тих, хто худне.

Шкода помідорів

Ці овочі не варто їсти тим, хто має загострення хвороб або дискомфорт у шлунку та кишківнику, каміння у жовчному міхурі та нирках, виразку, панкреатит в стані загострення.

Для тривалого зберігання краще сушити помідори (щоб вони були в’ялені), ніж консервувати, бо під час консервації додається багато солі та цукру.

Оригінальні рецепти помідорів

Смачно поєднуються томати в таких рецептах:

- у салаті з персиками, фетою, базиліком і олією;
- у салаті з грушею, зеленню, кедровими горіхами, олією і бальзамічним соусом;
- фаршировані кисломолочним сиром і шпинатом (запечені в духовці).

Найпопулярніше в категорії Свіжі овочі

Назва Енергія (ккал.) Білки Вуглеводи Жири Волокна
20 0.01 0.04 0 add_circle Внести
23 0.01 0.04 0 0.01 add_circle Внести
19 0.01 0.03 0.03 add_circle Внести
20 0.01 0.04 0 0.01 add_circle Внести
20 0.01 0.04 0 0 add_circle Внести
16 0.01 0.03 0 0 add_circle Внести
160 0.02 0.08 0.15 0.07 add_circle Внести
27 0.01 0.06 0 0.01 add_circle Внести
23 0.01 0.04 0 0.01 add_circle Внести
32 0.01 0.07 0 0.02 add_circle Внести
16 0.01 0.02 0 0.01 add_circle Внести
49 0.02 0.1 0 0.03 add_circle Внести
41 0.01 0.09 0 0.03 add_circle Внести
28 0.02 0.05 0 0.02 add_circle Внести
16 0.01 0.02 0 0.01 add_circle Внести
17 0.01 0.03 0 add_circle Внести
28 0.03 0.04 0.01 0 add_circle Внести
12 0.01 0.02 0 0 add_circle Внести
45 0.02 0.09 0 add_circle Внести
200 0.3 0.34 0.21 add_circle Внести
301 0 0 4 0.51 add_circle Внести
15 0.01 0.03 0 0.01 add_circle Внести
24 0.01 0.04 0 0.01 add_circle Внести
29 0.01 0.05 0.01 0.01 add_circle Внести
20 0.01 0.04 add_circle Внести
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
страв в нашій базі даних
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
доданих у раціон вчора
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
зареєстровано в Таблиці калорійності