menu
menu
search close
account
Страви
keyboard_arrow_right
Свіжі овочі
keyboard_arrow_right
морква сира

морква сира - калорійність

Кількість x {{unitOption.title}} шматок
Фото - морква сира
Енергія 35 ккал.
= 148 кДж
Білки 1 г
Вуглеводи 7 г
Жири 0.22 г
Волокна 4 г
Енергія {{foodstuff.foodstuff.energy}} ккал.{{foodstuff.foodstuff.energy}} кДж
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} ккал.= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} кДж
Білки {{foodstuff.foodstuff.protein}} г-
Вуглеводи {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г-
Жири {{foodstuff.foodstuff.fat}} г-
Волокна {{foodstuff.foodstuff.fiber}} г-
Енергія 35 ккал.
Білки 1 г
Вуглеводи 7 г
Жири 0.22 г
Волокна 4 г
Харчові цінності
Стан
сире
Білки
1 г
Вуглеводи
7 г
Цукор
6 г
Жири
0.22 г
Насичені жирні кислоти
0.04 г
Транс-жирні кислоти
0 г
Моно-ненасичені
0 г
Поліненасичені
0.12 г
Холостерин
-
Волокна
4 г
Сіль
-
Вода
88 г
Кальцій
45 мг
GI Глікемічний індексhelp
PHE
50 мг
Стан
сире з термічною обробкою
Білки
{{foodstuff.foodstuff.protein}} г-
Вуглеводи
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г-
Цукор
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} г-
Жири
{{foodstuff.foodstuff.fat}} г-
Насичені жирні кислоти
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} г-
Транс-жирні кислоти
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} г-
Моно-ненасичені
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} г-
Поліненасичені
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} г-
Холостерин
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} мг-
Волокна
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} г-
Сіль
{{foodstuff.foodstuff.salt}} г-
Вода
{{foodstuff.foodstuff.water}} г-
Кальцій
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} мг-
GI Глікемічний індексhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} мг-
Алкоголь
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} г
Графік поживних речовин
fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Волокна
fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Цукор
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Насичені жирні кислоти
fiber_manual_record Волокна
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Містить вітаміни
Вітамін С Вітамін С
Вітамін А Вітамін А
Містить мінерали
Йод Йод
Натрій Натрій
Мідь Мідь

Морква на 88% складається з води, містить дуже багато м’якої клітковини та вітамінів. Найбільше в ній бета-каротину і вітаміну А. І як приємний бонус до користі: калорійність моркви доволі низька.

Цей овоч дуже корисний для зору, імунітету, шкіри та репродуктивної системи (завдяки високому вмісту вітамінів). Всього 50 г моркви повністю задовольняють денну потребу організму у вітаміні А та бета-каротині. Проте, ці вітаміни жиророзчинні. Тому овоч обов’язково слід вживати із жирами: рослинною олією, горіхами, йогуртом тощо.

Цікавий факт: якщо регулярно гризти моркву цілою, то добре очищується емаль зубів і суттєво сповільнюється поява зубного каменю.

Скільки калорій в моркві?

Сира морква містить всього 35 ккал на 100 г. Найкраще її готувати на пару або тушкувати і вже в готову страву додавати олію або масло. Таким чином, калорійність цього овочу залишиться невисокою.

Чи можна їсти моркву під час схуднення?

Морква чудово підходить для схуднення, адже в ній дуже високий вміст волокон, які допоможуть відрегулювати травлення та очищувати організм. Хоч енергетична цінність моркви і мінімальна, у ній доволі багато цукрів: приблизно 6.5 г на 100 г. З них половина – це сахароза, яка не є корисним цукром.

Шкода моркви

Сиру моркву не можна вживати під час загострення хвороб кишківника. В такому випадку овоч обов’язково слід: варити або готувати на пару.

Моркву можна їсти як в сирому вигляді, так і в приготовленому, адже вітамін А майже не руйнується під час термообробки.

Оригінальні рецепти з моркви

Якщо хочеться чогось цікавого, то можна спробувати такі поєднання:

- натерти свіжу моркву у салат з насінням соняшника, фініками, зеленню петрушки, м’яти та цибулі (заправити рослинною олією з лимонним соком);
- порізати та додати моркву у салат з полуницею і моцарелою (заправити оливковою олією);
- натерти моркву на дрібній терці, додати кокосову стружку, волоські горіхи, трохи меду, і сформувати корисні цукерки.

Найпопулярніше в категорії Свіжі овочі

Назва Енергія (ккал.)
14 add_circle Внести
20 add_circle Внести
21 add_circle Внести
28 add_circle Внести
43 add_circle Внести
24 add_circle Внести
125 add_circle Внести
282 add_circle Внести
113 add_circle Внести
14 add_circle Внести
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
страв в нашій базі даних
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
доданих у раціон вчора
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
зареєстровано в Таблиці калорійності