menu
menu
search close
account
Страви
keyboard_arrow_right
Свіжі овочі
keyboard_arrow_right
морква сира

морква сира - калорійність

Кількість x {{unitOption.title}} шматок
Фото - морква сира
Енергія 35 ккал.
= 148 кДж
Білки 1 г
Вуглеводи 7 г
Жири 0.22 г
Волокна 4 г
Енергія {{foodstuff.foodstuff.energy}} ккал.{{foodstuff.foodstuff.energy}} кДж
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} ккал.= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} кДж
Білки {{foodstuff.foodstuff.protein}} г-
Вуглеводи {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г-
Жири {{foodstuff.foodstuff.fat}} г-
Волокна {{foodstuff.foodstuff.fiber}} г-
Енергія 35 ккал.
Білки 1 г
Вуглеводи 7 г
Жири 0.22 г
Волокна 4 г
Харчові цінності
Стан
сире
Білки
1 г
Вуглеводи
7 г
Цукор
6 г
Жири
0.22 г
Насичені жирні кислоти
0.04 г
Транс-жирні кислоти
0 г
Моно-ненасичені
0 г
Поліненасичені
0.12 г
Холостерин
-
Волокна
4 г
Сіль
-
Вода
88 г
Кальцій
45 мг
GI Глікемічний індексhelp
PHE
50 мг
Стан
сире з термічною обробкою
Білки
{{foodstuff.foodstuff.protein}} г-
Вуглеводи
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г-
Цукор
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} г-
Жири
{{foodstuff.foodstuff.fat}} г-
Насичені жирні кислоти
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} г-
Транс-жирні кислоти
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} г-
Моно-ненасичені
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} г-
Поліненасичені
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} г-
Холостерин
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} мг-
Волокна
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} г-
Сіль
{{foodstuff.foodstuff.salt}} г-
Вода
{{foodstuff.foodstuff.water}} г-
Кальцій
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} мг-
GI Глікемічний індексhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} мг-
Алкоголь
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} г
Графік поживних речовин
fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Волокна
fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Цукор
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Насичені жирні кислоти
fiber_manual_record Волокна
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Містить вітаміни
Вітамін Е Вітамін Е (токоферол)
Вітамін К Вітамін К
Вітамін В Вітамін В
Вітамін В2 Вітамін В2 (рибофлавін)
Вітамін B6 Вітамін B6 (піридоксин)
Вітамін В7 Вітамін В7 (біотин, вітамін Н, коензим Р)
Вітамін С Вітамін С
Вітамін В1 Вітамін В1 (тіамін)
Вітамін В3 Вітамін В3 (ніацин, PP, ніацинамід, нікотинамід, нікотинова кислота)
Вітамін А Вітамін А
Фолієва кислота Фолієва кислота (фолацин, фолієва кислота, вітамін В9)
Вітамін В5 Вітамін В5 (пантотенол, пантотенова кислота)
Містить мінерали
Цинк Цинк
Кальцій Кальцій
Йод Йод
Залізо Залізо
Натрій Натрій
Мідь Мідь

Морква на 88% складається з води, містить дуже багато м’якої клітковини та вітамінів. Найбільше в ній бета-каротину і вітаміну А. І як приємний бонус до користі: калорійність моркви доволі низька.

Цей овоч дуже корисний для зору, імунітету, шкіри та репродуктивної системи (завдяки високому вмісту вітамінів). Всього 50 г моркви повністю задовольняють денну потребу організму у вітаміні А та бета-каротині. Проте, ці вітаміни жиророзчинні. Тому овоч обов’язково слід вживати із жирами: рослинною олією, горіхами, йогуртом тощо.

Цікавий факт: якщо регулярно гризти моркву цілою, то добре очищується емаль зубів і суттєво сповільнюється поява зубного каменю.

Скільки калорій в моркві?

Сира морква містить всього 35 ккал на 100 г. Найкраще її готувати на пару або тушкувати і вже в готову страву додавати олію або масло. Таким чином, калорійність цього овочу залишиться невисокою.

Чи можна їсти моркву під час схуднення?

Морква чудово підходить для схуднення, адже в ній дуже високий вміст волокон, які допоможуть відрегулювати травлення та очищувати організм. Хоч енергетична цінність моркви і мінімальна, у ній доволі багато цукрів: приблизно 6.5 г на 100 г. З них половина – це сахароза, яка не є корисним цукром.

Шкода моркви

Сиру моркву не можна вживати під час загострення хвороб кишківника. В такому випадку овоч обов’язково слід: варити або готувати на пару.

Моркву можна їсти як в сирому вигляді, так і в приготовленому, адже вітамін А майже не руйнується під час термообробки.

Оригінальні рецепти з моркви

Якщо хочеться чогось цікавого, то можна спробувати такі поєднання:

- натерти свіжу моркву у салат з насінням соняшника, фініками, зеленню петрушки, м’яти та цибулі (заправити рослинною олією з лимонним соком);
- порізати та додати моркву у салат з полуницею і моцарелою (заправити оливковою олією);
- натерти моркву на дрібній терці, додати кокосову стружку, волоські горіхи, трохи меду, і сформувати корисні цукерки.

Найпопулярніше в категорії Свіжі овочі

Назва Енергія (ккал.)
20 add_circle Внести
14 add_circle Внести
45 add_circle Внести
21 add_circle Внести
35 add_circle Внести
39 add_circle Внести
33 add_circle Внести
31 add_circle Внести
15 add_circle Внести
44 add_circle Внести
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
страв в нашій базі даних
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
доданих у раціон вчора
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
зареєстровано в Таблиці калорійності