Сливовий пиріг - рецепт, калорійність
Інгредієнти
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Інгредієнти
6 порцій
430 x 1 г | |
5 x 1 г | |
80 x 1 г | |
10 x 1 г | |
50 x 1 г | |
Розпушувач | 2 x 1 г |
5 x 1 г | |
1 г | |
106 x 1 г |
Спосіб приготування
1
Змішати все для тіста. Для цього міксером або збивалкою збити яйця з ванільним цукром 60 секунд (розділяти на білки і жовтки не треба). Додати йогурт, за бажанням стевію (сливи дуже суттєво підсолодять десерт, тому більше 15 г цукру або його еквіваленту класти не варто). Збивати ще 30 секунд.
2
Додати борошно, розпушувач, за бажанням корицю. Збити разом ще 30 секунд, щоб тісто стало однорідним. Покласти його в холодильник на 5 хв.
3
В цей час помити і розрізати на половинки сливи, видалити кісточки (вага у рецепті - вага без кісточок). Форму для пирога через сито присипати половиною чайної ложки крохмалю. Викласти всі сливи. Зверху також присипати пів чайної ложки крохмалю. Вилити все тісто і за можливості дати постояти ще 5 хв, щоб воно всюди просочилось.
4
Поставити пиріг в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати 45-50 хвилин (для малих форм для кексів всі дії такі самі, але сливи різати дрібніше і випікати 30-35 хв). Перевернути пиріг на тарілку і зняти форму.
5
Поради: 1. Крохмаль потрібен! Щоб він перетворив сік зі слив на «соус» на пирозі. 2. Пропорції правильні, тіста має бути майже вдвічі менше за кількість слив. 3. Тісто не має підніматись і бути як бісквіт, воно тут виходить тонким.
Kатегорія
Харчові цінності
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Енергія | 690 ккал. |
Білки | 27 г |
Вуглеводи | 109 г |
Цукор | 52 г |
Жири | 15 г |
Насичені жирні кислоти | 5 г |
Транс-жирні кислоти | 0 г |
Моно-ненасичені | 5 г |
Поліненасичені | 3 г |
Холостерин | 457 мг |
Волокна | 16 г |
Сіль | 0.05 г |
Вода | 373 г |
Кальцій | 109 мг |
PHE | 1,360 мг |
Енергія | {{recipe.energy}} кДж- {{recipe.energy}} ккал.- |
Білки | {{recipe.protein}} г- |
Вуглеводи | {{recipe.carbohydrate}} г- |
Цукор | {{recipe.sugar}} г- |
Жири | {{recipe.fat}} г- |
Насичені жирні кислоти | {{recipe.saturatedFattyAcid}} г- |
Транс-жирні кислоти | {{recipe.transFattyAcid}} г- |
Моно-ненасичені | {{recipe.monoSaturated}} г- |
Поліненасичені | {{recipe.polySaturated}} г- |
Холостерин | {{recipe.cholesterol}} мг- |
Волокна | {{recipe.fiber}} г- |
Сіль | {{recipe.salt}} г- |
Вода | {{recipe.water}} г- |
Кальцій | {{recipe.calcium}} мг- |
PHE | {{recipe.phe}} мг |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
страв в нашій базі даних
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
доданих у раціон вчора
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
зареєстровано в Таблиці калорійності