Вітамінний перекус без випікання - рецепт, калорійність
Інгредієнти
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Інгредієнти
5 порцій
50 x 1 г | |
20 x 1 г | |
230 x 1 г | |
20 x 1 г | |
30 x 1 г |
Спосіб приготування
1
Скласти в чашу блендера вівсянку, льон і подрібнювати 60-90 секунд (максимально дрібно).
2
Додати шматочки яблука (або груші, сливи, апельсин), какао і ще раз все подрібнити блендером 60-90 секунд. Додати стружку і перемішати. Яблука можна покласти і 250-270 (тоді буде не маса, а паста).
3
Масу перекласти в миску з кришкою чи банку і покласти в холодильник на 2-3 години (або на ніч). Це потрібно для того, щоб вівсянка і льон взяли вологу з яблука. В такому вигляді (подрібненому і розмоченому) льон добре засвоюється. Такий десерт багатий на харчові волокна, повільні вуглеводи з вівсянки, омега-3 жири з льону. В ньому є рослинне залізо, магній, цинк і вітаміни: В1, В6, В9, С, В5. Десерт можна з’їсти і як корисний сніданок.
4
Поради: 1. За бажанням можна додати мед, але десерт і так доволі солодкий за рахунок яблука. Також яблуко можна замінити на апельсин. 2. Кокосову стружку можна частково замінити висівками (тоді буде більше вітамінів В, магнію і трохи менше калорій, але для смаку все ж краще частину стружки лишити, а не прибирати повністю).
Харчові цінності
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Енергія | 710 ккал. |
Білки | 18 г |
Вуглеводи | 71 г |
Цукор | 28 г |
Жири | 36 г |
Насичені жирні кислоти | 19 г |
Транс-жирні кислоти | 0 г |
Моно-ненасичені | 3 г |
Поліненасичені | 7 г |
Холостерин | - |
Волокна | 22 г |
Сіль | - |
Вода | 198 г |
Кальцій | 80 мг |
PHE | 1,029 мг |
Енергія | {{recipe.energy}} кДж- {{recipe.energy}} ккал.- |
Білки | {{recipe.protein}} г- |
Вуглеводи | {{recipe.carbohydrate}} г- |
Цукор | {{recipe.sugar}} г- |
Жири | {{recipe.fat}} г- |
Насичені жирні кислоти | {{recipe.saturatedFattyAcid}} г- |
Транс-жирні кислоти | {{recipe.transFattyAcid}} г- |
Моно-ненасичені | {{recipe.monoSaturated}} г- |
Поліненасичені | {{recipe.polySaturated}} г- |
Холостерин | {{recipe.cholesterol}} мг- |
Волокна | {{recipe.fiber}} г- |
Сіль | {{recipe.salt}} г- |
Вода | {{recipe.water}} г- |
Кальцій | {{recipe.calcium}} мг- |
PHE | {{recipe.phe}} мг |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
страв в нашій базі даних
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
доданих у раціон вчора
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
зареєстровано в Таблиці калорійності