menu
menu
search close
account
Страви
keyboard_arrow_right
Фрукти
keyboard_arrow_right
Свіжі фрукти
keyboard_arrow_right
яблуко

яблуко - калорійність

Кількість x {{unitOption.title}} штука
Фото - яблуко
Енергія 57 ккал.
= 238 кДж
Білки 0.37 г
Вуглеводи 13 г
Жири 0.4 г
Волокна 3 г
Енергія {{foodstuff.foodstuff.energy}} ккал.{{foodstuff.foodstuff.energy}} кДж
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} ккал.= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} кДж
Білки {{foodstuff.foodstuff.protein}} г-
Вуглеводи {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г-
Жири {{foodstuff.foodstuff.fat}} г-
Волокна {{foodstuff.foodstuff.fiber}} г-
Енергія 57 ккал.
Білки 0.37 г
Вуглеводи 13 г
Жири 0.4 г
Волокна 3 г
Харчові цінності
Стан
сире
Білки
0.37 г
Вуглеводи
13 г
Цукор
11 г
Жири
0.4 г
Насичені жирні кислоти
0.23 г
Транс-жирні кислоти
0 г
Моно-ненасичені
0.01 г
Поліненасичені
0.22 г
Холостерин
-
Волокна
3 г
Сіль
-
Вода
85 г
Кальцій
8 мг
GI Глікемічний індексhelp
PHE
18 мг
Стан
сире з термічною обробкою
Білки
{{foodstuff.foodstuff.protein}} г-
Вуглеводи
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г-
Цукор
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} г-
Жири
{{foodstuff.foodstuff.fat}} г-
Насичені жирні кислоти
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} г-
Транс-жирні кислоти
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} г-
Моно-ненасичені
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} г-
Поліненасичені
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} г-
Холостерин
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} мг-
Волокна
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} г-
Сіль
{{foodstuff.foodstuff.salt}} г-
Вода
{{foodstuff.foodstuff.water}} г-
Кальцій
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} мг-
GI Глікемічний індексhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} мг-
Алкоголь
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} г
Графік поживних речовин
fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Волокна
fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Цукор
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Насичені жирні кислоти
fiber_manual_record Волокна
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Містить вітаміни
Вітамін В1 Вітамін В1 (тіамін)
Вітамін В7 Вітамін В7 (біотин, вітамін Н, коензим Р)
Вітамін А Вітамін А
Вітамін Е Вітамін Е (токоферол)
Вітамін С Вітамін С
Вітамін К Вітамін К
Фолієва кислота Фолієва кислота (фолацин, фолієва кислота, вітамін В9)
Вітамін В2 Вітамін В2 (рибофлавін)
Вітамін B6 Вітамін B6 (піридоксин)
Вітамін В5 Вітамін В5 (пантотенол, пантотенова кислота)
Вітамін В3 Вітамін В3 (ніацин, PP, ніацинамід, нікотинамід, нікотинова кислота)
Містить мінерали
Пектин Пектин
Марганець Марганець
Калій Калій
Йод Йод
Натрій Натрій
Мідь Мідь
Магній Магній
Цинк Цинк
Молібден Молібден
Кальцій Кальцій
Селен Селен

Яблука містять корисну для організму клітковину й унікальний компонент – пектин. Разом вони позитивно впливають на травлення.

У цих фруктах 10 вітамінів і 21 мікроелемент, та найбільше – заліза і вітаміну С. Один середній фрукт (150 г) містить приблизно 15% денної норми цих компонентів. Тому навіть 1-2 яблука на день покращують загальне здоров’я організму, позитивно впливають на роботу кишківника, імунітет, красу шкіри, підтримують потрібний рівень гемоглобіну.

Скільки калорій в яблуках?

В середньому калорійність кисло-солодких сортів складає 46 ккал на 100 г. Тож, калорійність яблука середнього розміру всього 69 ккал.

Чи можна їсти яблука під час схуднення?

Так, ці фрукти можна включати до раціону тих, хто худне або просто дотримується здорового харчування. Проте, слід обмежувати денну норму до 300 г на день. Бо хоч енергетична цінність яблука і невелика, проте у ньому міститься немало фруктового цукру – близько 9 г на 100 г. А це 13,5 г на 1 середнє яблуко.

Ці фрукти краще вживати не очищеними, адже у шкірці теж частково містять вітаміни. пектин і харчові волокна. Якщо є проблеми зі шлунково-кишковим трактом (особливо загострення хронічних хвороб), то краще вживати яблука запечені або тушковані. Смакують вони у пирогах, кексах, запіканках, сирниках, салатах, як додаток до каші або основа для оладок. У цих десертах цукор можна замінити яблуками. Таким чином, страва залишиться солодкою, натомість калорійність суттєво знизиться.

Яблука також чудово підходять для приготування корисних смузі у поєднанні з морквою, селерою, зеленню (особливо шпинатом і петрушкою), ківі. У смузі яблука виступають солодким компонентом, які збалансують смак зелені та селери, і зроблять смузі значно смачнішим. Також яблука - це корисний перекус між основними прийомами їжі. А щоб зробити перекус більш поживним, можна запекти яблука з кисломолочним сиром і горішками, поєднати скибочки фруктів з арахісовою пастою або йогуртом.

Найпопулярніше в категорії Свіжі фрукти

Назва Енергія (ккал.)
45 add_circle Внести
47 add_circle Внести
47 add_circle Внести
46 add_circle Внести
72 add_circle Внести
94 add_circle Внести
42 add_circle Внести
50 add_circle Внести
43 add_circle Внести
72 add_circle Внести
35 add_circle Внести
66 add_circle Внести
137 add_circle Внести
26 add_circle Внести
48 add_circle Внести
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
страв в нашій базі даних
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
доданих у раціон вчора
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
зареєстровано в Таблиці калорійності