menu
menu
search close
account

Корисна морква по-корейськи - рецепт, калорійність

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Інгредієнти

{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}}

Спосіб приготування

1
Як приготувати моркву по-корейськи, щоб вона була хрустка? Треба обрати моркву середнього розміру, покласти на годину в дуже холодну воду і в холодильник. Так вона буде в салаті максимально хрустка. Після цього натерти моркву на спеціальний тертці (щоб була соломкою).
2
Коріандр підсмажити на сухій сковорідці 1-2 хвилини. Подрібнити (в кавомолці, блендері або млинці для спецій).
3
Зробити заглиблення посередині в мисці з тертою морквою. Додати всі спеції, цукор, сіль.
4
Олію підігріти на сковорідці (але не до кипіння). Вичавити до моркви часник (якщо хочеться менше гостре, то 2 зубчики) і одразу залити теплою олією. Акуратно перемішати ложкою, не розминаючи моркву (щоб вона не пустила надмірно сік).
5
Накрити салат кришкою і лишити на 15 хвилин. Далі поставити в холодильник мінімум на 3 години або на ніч (так морква по-корейськи достатньо промаринується і буде максимально смачна). Готовий салат прикрасити кунжутом, насінням соняшника, гарбуза, зеленню тощо.

Даний варіант пряного салату має невелику калорійність, всього 77 ккал на 100 г. Він чудово підходить і як салат, і як гарнір до м’яса.

Цей рецепт корейської моркви є універсальним, і його дуже легко підлаштувати під свій смак. Наприклад, оливкову олію замінити на соняшникову нерафіновану або олію смаженого кунжуту (в обох варіантах це додасть приємного аромату). Крім цього, салат можна доповнити свіжою петрушкою, маринувати разом із солодким перцем, додати готову суміш спецій до корейської моркви або навіть доповнити його морською капустою.

Харчові цінності

fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Волокна
fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Цукор
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Насичені жирні кислоти
fiber_manual_record Волокна
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Енергія
842 ккал.
Білки
12 г
Вуглеводи
86 г
Цукор
62 г
Жири
49 г
Насичені жирні кислоти
6 г
Транс-жирні кислоти
3 г
Моно-ненасичені
0.72 г
Поліненасичені
1 г
Холостерин
0 мг
Волокна
38 г
Сіль
8 г
Вода
895 г
Кальцій
494 мг
PHE
609 мг
Енергія
{{recipe.energy}} кДж- {{recipe.energy}} ккал.-
Білки
{{recipe.protein}} г-
Вуглеводи
{{recipe.carbohydrate}} г-
Цукор
{{recipe.sugar}} г-
Жири
{{recipe.fat}} г-
Насичені жирні кислоти
{{recipe.saturatedFattyAcid}} г-
Транс-жирні кислоти
{{recipe.transFattyAcid}} г-
Моно-ненасичені
{{recipe.monoSaturated}} г-
Поліненасичені
{{recipe.polySaturated}} г-
Холостерин
{{recipe.cholesterol}} мг-
Волокна
{{recipe.fiber}} г-
Сіль
{{recipe.salt}} г-
Вода
{{recipe.water}} г-
Кальцій
{{recipe.calcium}} мг-
PHE
{{recipe.phe}} мг
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
страв в нашій базі даних
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
доданих у раціон вчора
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
зареєстровано в Таблиці калорійності