Таблиця Калорійності
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Страви
keyboard_arrow_right
Фрукти
keyboard_arrow_right
Свіжі фрукти
keyboard_arrow_right
Полуниця

Полуниця - калорійність

Кількість x {{unitOption.title}} штука
Фото - Полуниця
Енергія 34 ккал.
= 144 кДж
Білки 0.79 г
Вуглеводи 6 г
Жири 0.37 г
Волокна 2 г
Енергія {{foodstuff.foodstuff.energy}} ккал.{{foodstuff.foodstuff.energy}} кДж
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} ккал.= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} кДж
Білки {{foodstuff.foodstuff.protein}} г-
Вуглеводи {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г-
Жири {{foodstuff.foodstuff.fat}} г-
Волокна {{foodstuff.foodstuff.fiber}} г-
Енергія 34 ккал.
Білки 0.79 г
Вуглеводи 6 г
Жири 0.37 г
Волокна 2 г
Харчові цінності
Стан
сире
Білки
0.79 г
Вуглеводи
6 г
Цукор
4 г
Жири
0.37 г
Насичені жирні кислоти
0.02 г
Транс-жирні кислоти
-
Моно-ненасичені
-
Поліненасичені
-
Холостерин
-
Волокна
2 г
Сіль
0 г
Вода
-
Кальцій
-
GI Глікемічний індексhelp
25
PHE
40 мг
Стан
сире з термічною обробкою
Білки
{{foodstuff.foodstuff.protein}} г-
Вуглеводи
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г-
Цукор
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} г-
Жири
{{foodstuff.foodstuff.fat}} г-
Насичені жирні кислоти
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} г-
Транс-жирні кислоти
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} г-
Моно-ненасичені
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} г-
Поліненасичені
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} г-
Холостерин
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} мг-
Волокна
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} г-
Сіль
{{foodstuff.foodstuff.salt}} г-
Вода
{{foodstuff.foodstuff.water}} г-
Кальцій
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} мг-
GI Глікемічний індексhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} мг-
Алкоголь
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} г
Графік поживних речовин
fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Цукор
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Насичені жирні кислоти
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Містить вітаміни
Вітамін С Вітамін С
Вітамін В2 Вітамін В2 (рибофлавін)
Вітамін Е Вітамін Е (токоферол)
Вітамін В5 Вітамін В5 (пантотенол, пантотенова кислота)
Вітамін В4 Вітамін В4 (холін)
Вітамін В3 Вітамін В3 (ніацин, PP, ніацинамід, нікотинамід, нікотинова кислота)
Вітамін А Вітамін А
Фолієва кислота Фолієва кислота (фолацин, фолієва кислота, вітамін В9)
Вітамін B6 Вітамін B6 (піридоксин)
Вітамін В1 Вітамін В1 (тіамін)
Містить мінерали
Кобальт Кобальт
Кальцій Кальцій
Магній Магній
Цинк Цинк
Фосфор Фосфор
Калій Калій
Фтор Фтор
Мідь Мідь
Селен Селен
Натрій Натрій
Залізо Залізо
Марганець Марганець

Полуниці – це «ягоди краси». В порції 150 г міститься 500% денної потреби у кремнії. Цей мінерал стимулює вироблення колагену – компоненту, який підтримує пружність шкіри і не допускає появи зморшок.

Також в ягодах багато біотину – вітаміну, який захищає шкіру від висипань, підтримує здоров’я нігтів та волосся.

Перевагою полуниць є також те, що їх можна вживати при діабеті. Хоч енергетична цінність полуниць складається з вуглеводів, проте глікемічний індекс цих ягід помірний (32). Хоча, звісно, ягоди слід їсти не на голодний шлунок і обмежувати денну порцію до 250 г.

Скільки калорій у полуниці?

У 100 г полуниць близько 41 ккал. В залежності від сорту і солодкості, калорійність може коливатись від 35 до 45 ккал.

Цікавий факт: полуниця – лідер по вмісту фізетину. Цей компонент покращує пам’ять і уповільнює старіння мозку.

Чи можна їсти полуниці під час схуднення?

Авжеж. Бо крім того, що калорійність полуниці невелика, в ній ще й мінімальна кількість сахарози (шкідливого цукру) – всього 1 г на 100 г ягід. Решта цукрів – 6.5 г, але вони корисні. Тому денна норма при схудненні: 200-300 г.

Шкода полуниці

Ягоди не можна вживати під час загострення хвороб шлунку і кишечника (особливо, при колітах чи виразках). Обережно слід їсти їх під час грудного вигодовування, бо полуниці є продуктом-алергеном.

Оригінальні рецепти з полуницями:

• у салаті з козячим сиром (або фетою), бейбі-шпинатом, базиліком, мигдалем та сухариками (заправка: олія, мед, бальзамічний оцет);
• полуниці, фаршировані рікоттою з мигдалем, медом та м’ятою;
• у смузі з кокосовим молоком, м’ятою, імбиром, лимоном, медом та маком.

Найпопулярніше в категорії Свіжі фрукти

Назва Енергія (ккал.)
52 add_circle Внести
52 add_circle Внести
42 add_circle Внести
47 add_circle Внести
46 add_circle Внести
42 add_circle Внести
52 add_circle Внести
74 add_circle Внести
44 add_circle Внести
47 add_circle Внести
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
страв в нашій базі даних
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
доданих у раціон вчора
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
зареєстровано в Таблиці калорійності