Полуниці – це «ягоди краси». В порції 150 г міститься 500% денної потреби у кремнії. Цей мінерал стимулює вироблення колагену – компоненту, який підтримує пружність шкіри і не допускає появи зморшок.
Також в ягодах багато біотину – вітаміну, який захищає шкіру від висипань, підтримує здоров’я нігтів та волосся.
Перевагою полуниць є також те, що їх можна вживати при діабеті. Хоч енергетична цінність полуниць складається з вуглеводів, проте глікемічний індекс цих ягід помірний (32). Хоча, звісно, ягоди слід їсти не на голодний шлунок і обмежувати денну порцію до 250 г.
Полуниця - калорійність
Стан | сире |
Білки | 0.79 г |
Вуглеводи | 6 г |
Цукор | 4 г |
Жири | 0.37 г |
Насичені жирні кислоти | 0.02 г |
Транс-жирні кислоти | - |
Моно-ненасичені | - |
Поліненасичені | - |
Холостерин | - |
Волокна | 2 г |
Сіль | 0 г |
Вода | - |
Кальцій | - |
GI | 25 |
PHE | 40 мг |
Стан | сире з термічною обробкою |
Білки | {{foodstuff.foodstuff.protein}} г- |
Вуглеводи | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г- |
Цукор | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} г- |
Жири | {{foodstuff.foodstuff.fat}} г- |
Насичені жирні кислоти | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} г- |
Транс-жирні кислоти | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} г- |
Моно-ненасичені | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} г- |
Поліненасичені | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} г- |
Холостерин | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} мг- |
Волокна | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} г- |
Сіль | {{foodstuff.foodstuff.salt}} г- |
Вода | {{foodstuff.foodstuff.water}} г- |
Кальцій | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} мг- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} мг- |
Алкоголь | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} г |
Скільки калорій у полуниці?
У 100 г полуниць близько 41 ккал. В залежності від сорту і солодкості, калорійність може коливатись від 35 до 45 ккал.
➤ Цікавий факт: полуниця – лідер по вмісту фізетину. Цей компонент покращує пам’ять і уповільнює старіння мозку.
Чи можна їсти полуниці під час схуднення?
Авжеж. Бо крім того, що калорійність полуниці невелика, в ній ще й мінімальна кількість сахарози (шкідливого цукру) – всього 1 г на 100 г ягід. Решта цукрів – 6.5 г, але вони корисні. Тому денна норма при схудненні: 200-300 г.
Шкода полуниці
Ягоди не можна вживати під час загострення хвороб шлунку і кишечника (особливо, при колітах чи виразках). Обережно слід їсти їх під час грудного вигодовування, бо полуниці є продуктом-алергеном.
♨ Оригінальні рецепти з полуницями:
• у салаті з козячим сиром (або фетою), бейбі-шпинатом, базиліком, мигдалем та сухариками (заправка: олія, мед, бальзамічний оцет);
• полуниці, фаршировані рікоттою з мигдалем, медом та м’ятою;
• у смузі з кокосовим молоком, м’ятою, імбиром, лимоном, медом та маком.
Найпопулярніше в категорії Свіжі фрукти
Назва | Енергія (ккал.) | |
---|---|---|
52 | | |
52 | | |
42 | | |
47 | | |
46 | | |
42 | | |
52 | | |
74 | | |
44 | | |
47 | |