menu
menu
search close
account
Страви
keyboard_arrow_right
Солона випічка
keyboard_arrow_right
хліб білий

хліб білий - калорійність

Кількість x {{unitOption.title}} шматок
Енергія 253 ккал.
= 1,061 кДж
Білки 8 г
Вуглеводи 52 г
Жири 1 г
Волокна -
Енергія {{foodstuff.foodstuff.energy}} ккал.{{foodstuff.foodstuff.energy}} кДж
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} ккал.= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} кДж
Білки {{foodstuff.foodstuff.protein}} г-
Вуглеводи {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г-
Жири {{foodstuff.foodstuff.fat}} г-
Волокна {{foodstuff.foodstuff.fiber}} г-
Енергія 253 ккал.
Білки 8 г
Вуглеводи 52 г
Жири 1 г
Волокна -
Харчові цінності
Білки
8 г
Вуглеводи
52 г
Цукор
0 г
Жири
1 г
Насичені жирні кислоти
0 г
Транс-жирні кислоти
-
Моно-ненасичені
-
Поліненасичені
-
Холостерин
-
Волокна
-
Сіль
2 г
Вода
-
Кальцій
-
GI Глікемічний індексhelp
PHE
415 мг
Стан
сире з термічною обробкою
Білки
{{foodstuff.foodstuff.protein}} г-
Вуглеводи
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г-
Цукор
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} г-
Жири
{{foodstuff.foodstuff.fat}} г-
Насичені жирні кислоти
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} г-
Транс-жирні кислоти
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} г-
Моно-ненасичені
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} г-
Поліненасичені
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} г-
Холостерин
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} мг-
Волокна
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} г-
Сіль
{{foodstuff.foodstuff.salt}} г-
Вода
{{foodstuff.foodstuff.water}} г-
Кальцій
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} мг-
GI Глікемічний індексhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} мг-
Алкоголь
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} г
Графік поживних речовин
fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Волокна
fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Цукор
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Насичені жирні кислоти
fiber_manual_record Волокна
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-

Білий хліб – це несолодка випічка, основним інгредієнтом якої є пшеничне борошно. Фактично, такий хліб можна поділити на корисний і не дуже корисний. До першого варіанту відноситься білий хліб з борошна першого сорту або із додаванням висівок, а до не дуже корисного – з борошна вищого сорту.

Енергетична цінність білого хліба з борошна вищого сорту представлена в більшості швидкими вуглеводами. Тому це не є продукт здорового харчування.

Скільки калорій в білому хлібі?

Калорійність цієї випічки дуже залежить від рецептури. Найпоширеніші види такого хлібу містять в середньому 220-270 ккал. Наприклад, батони, багети, чіабати, лаваші, піти, селянський хліб тощо.

Калорійність білого хліба також залежить від додатків. Різноманітні варіанти «фітнес» хлібу містять дещо вищу калорійність (в середньому 270-290), адже в складі є насіння (соняшника, гарбуза, кунжуту, льону).

Найвища калорійність зустрічається у булочок. Пампушки, булочки для гамбургерів і хот-догів, студентські рогалики – всі ці варіанти випічки містять в середньому від 290 до 350 ккал/100 г.

Цікавий факт: у кожній країні Європи є свій національний білий хліб. Наприклад, в Австрії це плетінки-бріоші, в Чехії білий хліб на пиві, у Франції багети, в Італії чіабати та фокаччі, в Румунії картопляний білий хліб, а у Туреччині бублики-сіміти з маком або кунжутом.

Чи можна білий хліб під час схуднення?

Якщо це хліб з борошна вищого сорту – то дуже не бажано вживати його під час схуднення. Перший недолік, який має білий хліб – калорійність.

Другий вкрай неприємний «бонус» – високий вміст швидких вуглеводів. Діють вони наступним чином. Після вживання білої випічки вже протягом першої години вуглеводи починають активно засвоюватись. Далі різко піднімається рівень цукру в крові, і відбувається викид інсуліну. Тобто, організм отримав багато цукру, який треба терміново витрачати.

Якщо є фізичне навантаження – ці цукри «згорають». Якщо немає і організм не встигає витратити, то цукри переходять у жирові відкладення, а, отже, буде відбуватись набір жирової маси.

Шкода білого хлібу

Не рекомендовано вживати білий хліб при діабеті, надмірній вазі або ожирінні. При загостреннях хвороб органів шлунково-кишкового тракту білий хліб можна лише вчорашній або підсушений. Адже свіжа випічка сприяє газоутворенню.

Оригінальні рецепти з білим хлібом

Цей хліб неймовірно смачний у бутербродах. Наприклад, з такими додатками:

• багет з печеною індичкою і пряними яблуками (тушкованими зі спеціями кориці, гвоздики, кардамону);
• білий хліб зі свіжими скибочками інжиру, сиром дор блю і соусом з журавлини;
• білі тости з фетою, скибками помідорів та баклажанів на грилі;
• батон або білий тостовий хліб з авокадо, полуницями та кунжутом.

Найпопулярніше в категорії Солона випічка

Назва Енергія (ккал.)
254 add_circle Внести
242 add_circle Внести
267 add_circle Внести
230 add_circle Внести
237 add_circle Внести
234 add_circle Внести
257 add_circle Внести
264 add_circle Внести
247 add_circle Внести
220 add_circle Внести
216 add_circle Внести
259 add_circle Внести
450 add_circle Внести
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
страв в нашій базі даних
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
доданих у раціон вчора
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
зареєстровано в Таблиці калорійності