Печериці – корисні гриби з білими чи коричневими круглими шапочками. Загалом, є більше 300 видів печериць, в тому числі й отруйних.
печериці (шампіньйони) - калорійність
Стан | сире |
Білки | 3 г |
Вуглеводи | 3 г |
Цукор | 0.31 г |
Жири | 0.24 г |
Насичені жирні кислоти | 0 г |
Транс-жирні кислоти | 0 г |
Моно-ненасичені | 0 г |
Поліненасичені | 0.03 г |
Холостерин | - |
Волокна | 1 г |
Сіль | - |
Вода | 90 г |
Кальцій | 8 мг |
GI | |
PHE | 139 мг |
Стан | сире з термічною обробкою |
Білки | {{foodstuff.foodstuff.protein}} г- |
Вуглеводи | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г- |
Цукор | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} г- |
Жири | {{foodstuff.foodstuff.fat}} г- |
Насичені жирні кислоти | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} г- |
Транс-жирні кислоти | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} г- |
Моно-ненасичені | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} г- |
Поліненасичені | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} г- |
Холостерин | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} мг- |
Волокна | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} г- |
Сіль | {{foodstuff.foodstuff.salt}} г- |
Вода | {{foodstuff.foodstuff.water}} г- |
Кальцій | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} мг- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} мг- |
Алкоголь | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} г |
Звичайні печериці, що вирощуються для вживання у їжу (сорт «садова») – корисний продукт, який містить рослинні білки і вуглеводи, а також м'які харчові волокна. Крім цього, в печерицях є досить багато вітаміну В5 і В2 (в 100 г грибів міститься 30% денної потреби цих вітамінів!).
Печериці: калорійність
Печериці – це низькокалорійні гриби. В 100 г всього 25 ккал. При цьому, половина з цих калорій припадає на білки (3 г на 100 г).
Чи можна їсти печериці під час схуднення?
Авжеж, адже під час схуднення низькокалорійний і білковий продукт – чудове доповнення раціону. До того ж, в них багато вітаміну В5, а він потрібен для нормального обміну речовин.
Печериці: шкода
Якщо збирати печериці в диких умовах, то можна натрапити на отруйні види. Крім цього, вони важко перетравлюються. Тому не варто їх їсти дітям, а також дорослим під час захворювань органів шлунково-кишкового тракту.
➤ Цікавий факт: більшість людей готують печериці, проте їх можна їсти і сирими. Наприклад, у салатах. Але в такому випадку слід уважно ставитись до якості обраних грибів (вони мають бути цілими, без пошкоджень, куплені у перевірених місцях).
♨ Оригінальні рецепти з печерицями
• міні-піци з печерицями (шапочки грибів, змащені томатним соусом, посипані сиром і шматочками курки);
• скибочки сирих печериць з солодкою цибулею і заправкою з часника, олії, прованських трав, петрушки і яблучного оцту;
• тушковані печериці з м’якоттю авокадо, солодким перцем, рікотою і перцем чилі (як закуска на хліб).
Найпопулярніше в категорії Гриби
Назва | Енергія (ккал.) | |
---|---|---|
168 | | |
81 | | |
48 | | |
58 | | |
26 | | |
47 | | |
24 | | |
12 | | |
29 | | |
18 | |