Червоний болгарський перець – один з лідерів по вмісту вітаміну С. Він містить більше вітаміну С, ніж апельсини, лимони та ягоди. Щоб отримати денну норму цього вітаміну, достатньо додати у салат 70 г солодкого перцю.
перець червоний солодкий - калорійність
Стан | сире |
Білки | 1 г |
Вуглеводи | 6 г |
Цукор | 4 г |
Жири | 0.3 г |
Насичені жирні кислоти | 0.06 г |
Транс-жирні кислоти | - |
Моно-ненасичені | - |
Поліненасичені | - |
Холостерин | - |
Волокна | 2 г |
Сіль | - |
Вода | - |
Кальцій | - |
GI | |
PHE | 50 мг |
Стан | сире з термічною обробкою |
Білки | {{foodstuff.foodstuff.protein}} г- |
Вуглеводи | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г- |
Цукор | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} г- |
Жири | {{foodstuff.foodstuff.fat}} г- |
Насичені жирні кислоти | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} г- |
Транс-жирні кислоти | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} г- |
Моно-ненасичені | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} г- |
Поліненасичені | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} г- |
Холостерин | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} мг- |
Волокна | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} г- |
Сіль | {{foodstuff.foodstuff.salt}} г- |
Вода | {{foodstuff.foodstuff.water}} г- |
Кальцій | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} мг- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} мг- |
Алкоголь | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} г |
Перець червоного кольору містить вітамін А і бета-каротин, які потрібні для красивої шкіри, гостроти зору, імунітету та репродуктивної функції.
Окремий приємний бонус – енергетична цінність болгарського перцю дуже низька, а вміст клітковини високий. Відповідно, овоч чудово насичує при мінімумі калорій.
➤ Цікавий факт: у солодкому болгарському перці, насправді, не так багато цукру, всього лише 4.2 г на 100 г. І це виключно корисні для організму цукри, адже він абсолютно не містить сахарози (яка і сприяє набору ваги).
Скільки калорій у болгарському перці?
Солодкий перець містить 27 ккал на 100 г. Середній овоч без хвостика і насіння важить 175 г, отже, містить всього 47 ккал.
Чи можна їсти болгарський перець під час схуднення?
І навіть потрібно. Крім того, що калорійність болгарського перцю низька, овоч ще й добре впливає на обмін жирів, завдяки високому вмісту вітаміну В6.
Шкода болгарського перцю
Його не можна вживати під час загострення хвороб ШКТ і на лікувальних дієтах.
Бажано вживати перець у свіжому або запеченому вигляді, і додавати жири. Це потрібно для збереження і кращого засвоєння вітамінів.
♨ Оригінальні рецепти з болгарським перцем:
• рис з солодким перцем, ананасом, кальмарами та кунжутом;
• запечені половинки перцю, фаршировані булгуром, курячим фаршем і сиром;
• запечені перці з начинкою з гречки, обсмаженого тофу й оливок.
Найпопулярніше в категорії Свіжі овочі
Назва | Енергія (ккал.) | |
---|---|---|
45 | | |
58 | | |
20 | | |
100 | | |
50 | | |
50 | | |
25 | | |
72 | | |
15 | | |
14 | |