{{item.title}}


{{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 г {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 г {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 г {{item.value}} {{item.energyUnit}}/кг/хв add
Молоко
Молоко – це продукт тваринництва. Воно буває коров’яче або козине, звичайне і безлактозне. Коров’яче має більш нейтральний і солодкуватий смак, а також має підвид – пряжене, яке відрізняється за кольором, смаком і ароматом.
Харчова цінність молока представлена корисними білками і амінокислотами, вітамінами та кальцієм. У склянці цього напою міститься близько чверті добової потреби у кальції. Але слід зауважити, що зі знежиреного молока кальцій засвоюється значно менше, ніж з напою жирністю 2.5-3.2%. Також деякі виробники додають у молоко вітамін Д3 для кращого засвоєння кальцію.
Скільки калорій у молоці?
На калорійність молока головним чином впливає жирність напою. Коров’яче молоко буває такої жирності:
• Нежирне: 0.5% – 37 ккал; 1% – 40 ккал; 1.5-1.6% – 44-45 ккал;
• Нормальної жирності: 2% – 49 ккал; 2.5-2.6% – 52-53 ккал, 3.2% – 58-59 ккал, 3.5% – 63 ккал;
• Жирне: 4% – 69 ккал, 6% – 84 ккал;
• Сухе молоко: знежирене 1.5% – 362 ккал, незбиране 26% жирності – 490 ккал.
Козине молоко калорійність має близьку до коров’ячого, проте іншу кількість білків та вуглеводів. Відповідно, класифікація і калорійність наступна:
• Нежирне: 1% – 50 ккал,
• Нормальної жирності: 2.8% – 66 ккал, 3.6% – 72 ккал.
➤ Цікавий факт : найбільшу користь і кількість вітамінів має парне молоко. Це молоко, що отримане в перші 2 години після доїння. І в цей час в ньому не розвиваються патогенні мікроорганізми. Тож, якщо тварина утримувалась в чистоті – таке молоко безпечне. В решті випадків молоко обов’язково повинно піддаватись термообробці.
Чи можна вживати молоко під час схуднення?
Можна, але варто знати міру, бо хоч кількість калорій в молоці й невелика, проте в ньому міститься молочний цукор і насичені жири. Тож орієнтовна норма на схудненні – 200-250 мл на день. І краще обирати напій нормальної жирності, а не знежирене.
Шкода молока
Не всі люди можуть вживати в раціон молоко і похідні від нього продукти, адже відчувають після вживання дискомфорт. Відбувається це через вміст лактози, яку організм деяких людей не може розщеплювати через брак спеціальних ферментів.
Рівень дискомфорту може бути різний, від легкого здуття до сильного розладу травлення (у людей, які мають вроджене незасвоєння лактози).
При сильному дискомфорті слід повністю виключити молочні продукти з раціону і замінити їх на безлактозні. При легкому дискомфорті можна просто зменшити кількість молочних продуктів до мінімуму або також замінити їх на безлактозні, тим паче, за смаком вони мало відрізняються.
Також серйозна шкода може бути від домашнього молока сумнівного походження (куплене на ринку й особливо – у неперевірених продавців). Бо у ньому можуть розмножуватись хвороботворні мікроорганізми, що призводять до отруєнь і захворювань. Тим паче, якщо молоко продавалось без холодильника або на сонці.
Хоча є поширена думка, що домашнє молоко корисніше за магазинне, проте це лише міф. Насправді ж, будь-яке молоко потрібно піддавати термічній обробці, тож кількість вітамінів у кип’яченому домашньому і в магазинному (пастеризованому й ультрапастеризованому) – однакова. Також слід зауважити, що у молоці не зустрічається антибіотиків, це теж лише міф.
♨ Оригінальні рецепти з молоком
• молочне какао з цукром, корицею, сіллю та паприкою;
• корисні цукерки з сухим молоком, звичайним молоком, кокосовою стружкою і медом;
• тришаровий молочний десерт (по черзі ставлять застигати молоко з желатином 3 видів: з великою кількістю какао, з невеликою кількістю какао і просто молочний білий шар);
• молочне какао з імбиром, корицею, гвоздикою, ванільним екстрактом і перцем.
Харчова цінність молока представлена корисними білками і амінокислотами, вітамінами та кальцієм. У склянці цього напою міститься близько чверті добової потреби у кальції. Але слід зауважити, що зі знежиреного молока кальцій засвоюється значно менше, ніж з напою жирністю 2.5-3.2%. Також деякі виробники додають у молоко вітамін Д3 для кращого засвоєння кальцію.
Скільки калорій у молоці?
На калорійність молока головним чином впливає жирність напою. Коров’яче молоко буває такої жирності:
• Нежирне: 0.5% – 37 ккал; 1% – 40 ккал; 1.5-1.6% – 44-45 ккал;
• Нормальної жирності: 2% – 49 ккал; 2.5-2.6% – 52-53 ккал, 3.2% – 58-59 ккал, 3.5% – 63 ккал;
• Жирне: 4% – 69 ккал, 6% – 84 ккал;
• Сухе молоко: знежирене 1.5% – 362 ккал, незбиране 26% жирності – 490 ккал.
Козине молоко калорійність має близьку до коров’ячого, проте іншу кількість білків та вуглеводів. Відповідно, класифікація і калорійність наступна:
• Нежирне: 1% – 50 ккал,
• Нормальної жирності: 2.8% – 66 ккал, 3.6% – 72 ккал.
➤ Цікавий факт : найбільшу користь і кількість вітамінів має парне молоко. Це молоко, що отримане в перші 2 години після доїння. І в цей час в ньому не розвиваються патогенні мікроорганізми. Тож, якщо тварина утримувалась в чистоті – таке молоко безпечне. В решті випадків молоко обов’язково повинно піддаватись термообробці.
Чи можна вживати молоко під час схуднення?
Можна, але варто знати міру, бо хоч кількість калорій в молоці й невелика, проте в ньому міститься молочний цукор і насичені жири. Тож орієнтовна норма на схудненні – 200-250 мл на день. І краще обирати напій нормальної жирності, а не знежирене.
Шкода молока
Не всі люди можуть вживати в раціон молоко і похідні від нього продукти, адже відчувають після вживання дискомфорт. Відбувається це через вміст лактози, яку організм деяких людей не може розщеплювати через брак спеціальних ферментів.
Рівень дискомфорту може бути різний, від легкого здуття до сильного розладу травлення (у людей, які мають вроджене незасвоєння лактози).
При сильному дискомфорті слід повністю виключити молочні продукти з раціону і замінити їх на безлактозні. При легкому дискомфорті можна просто зменшити кількість молочних продуктів до мінімуму або також замінити їх на безлактозні, тим паче, за смаком вони мало відрізняються.
Також серйозна шкода може бути від домашнього молока сумнівного походження (куплене на ринку й особливо – у неперевірених продавців). Бо у ньому можуть розмножуватись хвороботворні мікроорганізми, що призводять до отруєнь і захворювань. Тим паче, якщо молоко продавалось без холодильника або на сонці.
Хоча є поширена думка, що домашнє молоко корисніше за магазинне, проте це лише міф. Насправді ж, будь-яке молоко потрібно піддавати термічній обробці, тож кількість вітамінів у кип’яченому домашньому і в магазинному (пастеризованому й ультрапастеризованому) – однакова. Також слід зауважити, що у молоці не зустрічається антибіотиків, це теж лише міф.
♨ Оригінальні рецепти з молоком
• молочне какао з цукром, корицею, сіллю та паприкою;
• корисні цукерки з сухим молоком, звичайним молоком, кокосовою стружкою і медом;
• тришаровий молочний десерт (по черзі ставлять застигати молоко з желатином 3 видів: з великою кількістю какао, з невеликою кількістю какао і просто молочний білий шар);
• молочне какао з імбиром, корицею, гвоздикою, ванільним екстрактом і перцем.
Значення в таблиці вказано на 100 г їжі.
фільтр keyboard_arrow_down фільтр keyboard_arrow_up
Кількість: Енергія (ккал.кДж) Білки Вуглеводи Жири Волокна
мін:
макс:
{{item.title}} [Вплив на здоров'я] [Неправильна їжа] [Вітаміни] [Мінерали] [Емульгатори] [Інші]
{{t.title}}
[Вплив на здоров'я] [Неправильна їжа] [Вітаміни] [Мінерали] [Емульгатори] [Інші]
Назва | Енергія () | Білки (г) | Вуглеводи (г) | Жири (г) | Волокна (г) | |||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
Назва | Енергія (ккал.кДж) | Білки (г) | Вуглеводи (г) | Жири (г) | Волокна (г) | |||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| ||||||||
{{f.energy}} | {{f.protein}} | {{f.carbohydrate}} | {{f.fat}} | {{f.fiber}} |
На сторінку:
{{paginationStart()}} - {{paginationLimit()}} з {{foodstuff.count}}
Страви keyboard_arrow_right
Вітаміни
{{item.title}}
{{item.title}}
Страви keyboard_arrow_right
Мінерали
{{item.title}}
{{item.title}}
Страви keyboard_arrow_right
Вплив на здоров'я
{{item.title}}
{{item.title}}
Страви keyboard_arrow_right
Неправильна їжа
{{item.title}}
{{item.title}}
Страви keyboard_arrow_right
Емульгатори
{{item.title}} keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up
{{i.title}}
{{i.title}} {{i.description}}
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
страв в нашій базі даних
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
доданих у раціон вчора
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
зареєстровано в Таблиці калорійності
У вас вже є Таблиця Калорійності в кишені?
Для покращення наших послуг, персоналізації змісту, реклами й аналізу відвідуваності ми використовуємо cookie. При подальшому користуванні нашою програмою припускаємо, що ви погоджуєтеся з використанням cookie. Більше інформації про cookie, включно з усіма налаштуваннями, ви отримаєте тут.
Розумію