{{item.title}}


{{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 г {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 г {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 г {{item.value}} {{item.energyUnit}}/кг/хв add
Супи
Супи відносяться до перших страв і, зазвичай, мають доволі помірну калорійність за рахунок великої кількості рідини. Вони можуть бути декількох типів: рідкі, густі і супи-пюре. Серед цих типів супи діляться на овочеві, з крупами, яйцями, на основі птиці, м’яса, риби або бобових.
Скільки калорій у супах?
Все залежить від інгредієнтів і бульйону. Таблиця калорійності супів для орієнтиру така:
• близько 35-50 ккал / 100 г: пісні супи з мінімальною кількістю жирів;
• близько 50-70 ккал / 100 г: рідкі супи з картоплею, бобовими, крупами або з нежирною птицею, а також супи-пюре з картоплею;
• від 70 до 100 ккал / 100 г: супи з крупами, бобовими і м’ясом (яловичини, телятини, птиці зі шкіркою);
• від 80 до 150 ккал / 100 г: наваристі супи (на бульйоні з жирного м’яса), супи-пюре з вершками, жирними сирами, вершковим маслом тощо.
Слід враховувати, що це вказана калорійність на 100 г разом із рідиною. Але стандартна порція, зазвичай, 300 г, не враховуючи додатково хлібу або хлібців.
➤ Цікавий факт : найпопулярніший суп у світі – гаспачо. Саме цей іспанський холодний суп з перетертих томатів подають у більшості ресторанів. В ТОП-5 за популярністю входить також італійський мінестроне, тайський том ям, французький цибулевий суп і грузинський харчо.
Що впливає на калорійність супів?
На енергетичну цінність супів впливає бульйон (овочевий, рибний чи м’ясний), складники і додаткові жири. Так, наприклад, бульйон, зварений на курячому філе містить всього 12-15 ккал/100 мл (суто рідина), на птиці без шкірки 36 ккал, а на стегенці чи ніжці зі шкіркою – близько 50-60 ккал. Звісно, дані приблизні, адже залежать від співвідношення води та м’яса.
Чи можна супи під час схуднення
Авжеж, адже вони корисні і містять клітковину з овочів. Але краще обирати варіанти на нежирному бульйоні. Також слід враховувати кількість макаронів або круп, якщо вони ідуть в складі, і додатків (хлібу, хлібців).
Шкода супів
За наявності надмірної ваги і тим, хто притримується здорового харчування, не слід їсти жирні, калорійні супи (з гуски, свинини), а також на основі плавлених сирків, шліфованого рису, овочевої засмажки, з копченим м’ясом, ковбасками чи беконом. Ці страви слід виключити і тим, в кого є хронічні захворювання органів шлунково-кишкового тракту.
♨ Оригінальні рецепти малокалорійних супів
• крем-суп на нежирному курячому бульйоні з морквою, гарбузом і цибулею, заправлений часником, свіжим імбиром та пармезаном;
• фінський суп з лососем (підійде і «супова» частина – хребет), картоплею, морквою, цибулею, нежирними вершками і спеціями;
• суп з червоною сочевицею, запеченим солодким перцем, в’яленими томатами і перцем чилі (прикрашається зазвичай грінками, можна з цільнозернового хліба).
Скільки калорій у супах?
Все залежить від інгредієнтів і бульйону. Таблиця калорійності супів для орієнтиру така:
• близько 35-50 ккал / 100 г: пісні супи з мінімальною кількістю жирів;
• близько 50-70 ккал / 100 г: рідкі супи з картоплею, бобовими, крупами або з нежирною птицею, а також супи-пюре з картоплею;
• від 70 до 100 ккал / 100 г: супи з крупами, бобовими і м’ясом (яловичини, телятини, птиці зі шкіркою);
• від 80 до 150 ккал / 100 г: наваристі супи (на бульйоні з жирного м’яса), супи-пюре з вершками, жирними сирами, вершковим маслом тощо.
Слід враховувати, що це вказана калорійність на 100 г разом із рідиною. Але стандартна порція, зазвичай, 300 г, не враховуючи додатково хлібу або хлібців.
➤ Цікавий факт : найпопулярніший суп у світі – гаспачо. Саме цей іспанський холодний суп з перетертих томатів подають у більшості ресторанів. В ТОП-5 за популярністю входить також італійський мінестроне, тайський том ям, французький цибулевий суп і грузинський харчо.
Що впливає на калорійність супів?
На енергетичну цінність супів впливає бульйон (овочевий, рибний чи м’ясний), складники і додаткові жири. Так, наприклад, бульйон, зварений на курячому філе містить всього 12-15 ккал/100 мл (суто рідина), на птиці без шкірки 36 ккал, а на стегенці чи ніжці зі шкіркою – близько 50-60 ккал. Звісно, дані приблизні, адже залежать від співвідношення води та м’яса.
Чи можна супи під час схуднення
Авжеж, адже вони корисні і містять клітковину з овочів. Але краще обирати варіанти на нежирному бульйоні. Також слід враховувати кількість макаронів або круп, якщо вони ідуть в складі, і додатків (хлібу, хлібців).
Шкода супів
За наявності надмірної ваги і тим, хто притримується здорового харчування, не слід їсти жирні, калорійні супи (з гуски, свинини), а також на основі плавлених сирків, шліфованого рису, овочевої засмажки, з копченим м’ясом, ковбасками чи беконом. Ці страви слід виключити і тим, в кого є хронічні захворювання органів шлунково-кишкового тракту.
♨ Оригінальні рецепти малокалорійних супів
• крем-суп на нежирному курячому бульйоні з морквою, гарбузом і цибулею, заправлений часником, свіжим імбиром та пармезаном;
• фінський суп з лососем (підійде і «супова» частина – хребет), картоплею, морквою, цибулею, нежирними вершками і спеціями;
• суп з червоною сочевицею, запеченим солодким перцем, в’яленими томатами і перцем чилі (прикрашається зазвичай грінками, можна з цільнозернового хліба).
Значення в таблиці вказані на 100 г.
фільтр keyboard_arrow_down фільтр keyboard_arrow_up
Кількість: Енергія (ккал.кДж) Білки Вуглеводи Жири Волокна
мін.:
макс.:
{{item.title}} [Вплив на здоров'я] [Неправильна їжа] [Вітаміни] [Мінерали] [Харчові добавки] [Інші]
{{t.title}}
[Вплив на здоров'я] [Неправильна їжа] [Вітаміни] [Мінерали] [Харчові добавки] [Інші]
Назва | Енергія () | Білки (г) | Вуглеводи (г) | Жири (г) | Волокна (г) | |||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
Назва | Енергія (ккал.кДж) | Білки (г) | Вуглеводи (г) | Жири (г) | Волокна (г) | |||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| ||||||||
{{f.energy}} | {{f.protein}} | {{f.carbohydrate}} | {{f.fat}} | {{f.fiber}} |
На сторінку:
{{paginationStart()}} - {{paginationLimit()}} з {{foodstuff.count}}
Їжа keyboard_arrow_right
Вітаміни
{{item.title}}
{{item.title}}
Їжа keyboard_arrow_right
Мінерали
{{item.title}}
{{item.title}}
Їжа keyboard_arrow_right
Вплив на здоров'я
{{item.title}}
{{item.title}}
Їжа keyboard_arrow_right
Неправильна їжа
{{item.title}}
{{item.title}}
Їжа keyboard_arrow_right
Харчові добавки
{{item.title}} keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up
{{i.title}}
{{i.title}} {{i.description}}
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number: 0).split(',').join(' ')}}
продуктів та страв в нашій базі даних
{{(diaryCount | number: 0).split(',').join(' ')}}
заповнених вчора раціонів
{{(userCount | number: 0).split(',').join(' ')}}
зареєстрованих користувачів
Таблиця Калорійності Каталог продуктів та страв Каталог активностей Рецепти Питання та відповіді Інструкція
У тебе вже є Таблиця Калорійності в кишені?
Файли cookie допомагають нам надавати послуги. Використовуючи наші послуги, ти погоджуєшся з використовуючи файли cookie.
Розумію