Авокадо на 15% складається з корисних жирів. Крім цього, м’якоть містить 23 вітаміни, макро- і мікроелементи.
авокадо свіже - калорійність
Стан | сире |
Білки | 2 г |
Вуглеводи | 6 г |
Цукор | 0 г |
Жири | 23 г |
Насичені жирні кислоти | 3 г |
Транс-жирні кислоти | 0 г |
Моно-ненасичені | 7 г |
Поліненасичені | 2 г |
Холостерин | - |
Волокна | 5 г |
Сіль | - |
Вода | 68 г |
Кальцій | 12 мг |
GI | |
PHE | 95 мг |
Стан | сире з термічною обробкою |
Білки | {{foodstuff.foodstuff.protein}} г- |
Вуглеводи | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г- |
Цукор | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} г- |
Жири | {{foodstuff.foodstuff.fat}} г- |
Насичені жирні кислоти | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} г- |
Транс-жирні кислоти | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} г- |
Моно-ненасичені | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} г- |
Поліненасичені | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} г- |
Холостерин | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} мг- |
Волокна | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} г- |
Сіль | {{foodstuff.foodstuff.salt}} г- |
Вода | {{foodstuff.foodstuff.water}} г- |
Кальцій | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} мг- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} мг- |
Алкоголь | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} г |
Хоч авокадо й містить багато жирів, проте у його складі немає холестерину. Більше того, воно очищає організм від шкідливого холестерину і таким чином захищає судини та серце.
➤ Цікавий факт: вживання авокадо сприяє схудненню. Цей фрукт (авокадо саме фрукт!) нормалізує рівень цукру у крові та знижує апетит. До того ж, корисні жири у поєднанні з вітаміном В5 покращують метаболізм, а м’яка клітковина нормалізує травлення.
Крім цього, авокадо позитивно впливає на еластичність шкіри, підтримує нервову систему та містить корисні Омега-3 жирні кислоти.
Скільки калорій в авокадо?
Калорійність авокадо: 160 ккал на 100 г м’якоті. М’якоть одного середнього авокадо (без кісточки і шкірки) важить 120-150 г, отже, на 1 цілий фрукт припадає 190-240 ккал.
Чи можна авокадо під час схуднення?
Можна, і навіть треба. Проте, енергетична цінність авокадо висока, тому все має бути в межах денної калорійності. На день достатньо вживати 60-120 г м’якоті.
Якщо авокадо недозріле і тверде, то слід покласти його разом із яблуком або бананом у темну шухляду (не холодильник). За 2-4 дні воно буде м’яким, стиглим та смачним! Також слід зауважити, що розрізане авокадо швидко темніє. Щоб цього не трапилось, достатньо збризнути його соком лимона.
♨ Як їсти авокадо?
Найсмачніші варіанти:
• Просто нарізати, викласти на хліб і додати інші складові бутерброду: рибу, курку, яйця, моцарелу, помідор тощо.
• Додати до салатів. Воно чудово поєднується з помідорами, руколою, тунцем, кунжутом, м’якими сирами, фетою.
• Приготувати гуакамоле. Для цього розім’яти авокадо, додати солодкий перець, лимонний сік, солодку цибулю, сіль, перець і часник або зелень (ідеально – кінзу). Смакує гуакамоле з хлібом або хлібцями.
Найпопулярніше в категорії Свіжі фрукти
Назва | Енергія (ккал.) | |
---|---|---|
94 | | |
57 | | |
43 | | |
72 | | |
50 | | |
47 | | |
47 | | |
28 | | |
67 | | |
57 | |