menu
menu
search close
account
Страви
keyboard_arrow_right
Свіжі овочі
keyboard_arrow_right
редиска

редиска - калорійність

Кількість x {{unitOption.title}} шматок
Фото - редиска
Енергія 21 ккал.
= 89 кДж
Білки 1 г
Вуглеводи 4 г
Жири 0.14 г
Волокна 2 г
Енергія {{foodstuff.foodstuff.energy}} ккал.{{foodstuff.foodstuff.energy}} кДж
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} ккал.= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} кДж
Білки {{foodstuff.foodstuff.protein}} г-
Вуглеводи {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г-
Жири {{foodstuff.foodstuff.fat}} г-
Волокна {{foodstuff.foodstuff.fiber}} г-
Енергія 21 ккал.
Білки 1 г
Вуглеводи 4 г
Жири 0.14 г
Волокна 2 г
Харчові цінності
Стан
сире
Білки
1 г
Вуглеводи
4 г
Цукор
2 г
Жири
0.14 г
Насичені жирні кислоти
0.03 г
Транс-жирні кислоти
0 г
Моно-ненасичені
0.02 г
Поліненасичені
0.06 г
Холостерин
-
Волокна
2 г
Сіль
-
Вода
94 г
Кальцій
40 мг
GI Глікемічний індексhelp
PHE
54 мг
Стан
сире з термічною обробкою
Білки
{{foodstuff.foodstuff.protein}} г-
Вуглеводи
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г-
Цукор
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} г-
Жири
{{foodstuff.foodstuff.fat}} г-
Насичені жирні кислоти
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} г-
Транс-жирні кислоти
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} г-
Моно-ненасичені
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} г-
Поліненасичені
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} г-
Холостерин
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} мг-
Волокна
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} г-
Сіль
{{foodstuff.foodstuff.salt}} г-
Вода
{{foodstuff.foodstuff.water}} г-
Кальцій
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} мг-
GI Глікемічний індексhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} мг-
Алкоголь
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} г
Графік поживних речовин
fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Волокна
fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Цукор
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Насичені жирні кислоти
fiber_manual_record Волокна
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Містить вітаміни
Вітамін С Вітамін С
Вітамін А Вітамін А
Містить мінерали
Натрій Натрій
Йод Йод
Мідь Мідь
Позитивний вплив для здоров'я
Інше

Редиска – солодкувато-пряний водянистий овоч невеликого розміру. Енергетична цінність редиски складається в основному з білків та невеликої кількості вуглеводів. Частина калорій представлені цукрами (від 2 до 3 г цукрів на 100 г, залежно від сорту).

Найбільше в редисці кремнію і вітаміну С. Порція 250 г забезпечує денну потребу в цих компонентах на 325% і 80% відповідно.

Що стосується корисних властивостей, то редиска особливо добре впливає на моторику кишківника та обмін речовин. Також вона нормалізує рівень цукру та холестерину в крові. А враховуючи ще й те, що редиска калорійність має мінімальну, то цей овоч однозначно варто включати в раціон тих, хто худне.

Крім цього, завдяки неймовірно високому вмісту кремнію редиска покращує стан шкіри та колір обличчя. А ефірні речовини допомагають налагодити роботу жовчного міхура і відтік жовчі.

Рекомендовано вживати редиску і тим, хто має схильність до набряків, адже вона допомагає регулювати водний баланс і протидіє набрякам.

Скільки калорій в редисці?

В цьому овочі (в твердій частині) всього лиш 21 ккал на 100 г.

Цікавий факт: листя редиски (бадилля) також можна вживати в раціон. З нього готуються салати, смузі та соуси на кшталт песто. Воно, як і шпинат, додається в пироги, супи та запіканки.

Чи можна редиску під час схуднення?

Авжеж, адже калорійність редиски низька, а вміст волокон і загальна користь – висока. Тож її рекомендовано під час схуднення і для підтримки нормальної ваги.

Шкода редиски

Основна шкода – для шлунку і кишківника. У тих випадках, якщо є хронічні захворювання, виразки, ерозії тощо. Також її не варто вживати у випадках хвороб жовчного міхура, бо у редиски сильна жовчогінна дія. Але це стосується лише періоду загострень хвороб.

Оригінальні рецепти з редискою

Найчастіше, її вживають у салатах, але є і рецепти з термічною обробкою. Найкраще вона поєднується з нейтральними на смак овочами і листовою зеленню чи капустою, яйцями, горіхами, а також ягодами. Редиска є смачним доповненням в таких поєднаннях:

• як гарнір до м’яса або курки: редиска, порізана половинками і обсмажена або запечена із вершковим маслом та соком лимона;
• салат з редиски, полуниці, руколи та мигдалю, заправлений грецьким (або просто густим) йогуртом та бальзамічним оцтом;
• салат з редиски, зелені, бринзи та м’яти (заправлені олією з бальзамічним оцтом).

Найпопулярніше в категорії Свіжі овочі

Назва Енергія (ккал.) Білки Вуглеводи Жири Волокна
19 1 3 0.1 2 add_circle Внести
21 1 4 0 add_circle Внести
21 0.6 4 0.1 1 add_circle Внести
20 0.9 4 0.2 1 add_circle Внести
16 0.7 3 0.2 0.05 add_circle Внести
20 1 4 0.2 0.6 add_circle Внести
19 1 3 0.1 2 add_circle Внести
35 1 7 0.22 4 add_circle Внести
14 0.82 2 0.18 0.93 add_circle Внести
16 1 1 0.3 3 add_circle Внести
24 1 4 0.2 2 add_circle Внести
32 1 7 0.1 2 add_circle Внести
23 1 4 0 0.8 add_circle Внести
22 1 4 add_circle Внести
27 1 6 0.1 1 add_circle Внести
17 0.7 3 0.2 add_circle Внести
14 2 1 0.1 add_circle Внести
46 2 10 0 add_circle Внести
16 2 2 0.2 add_circle Внести
19 1 5 0 add_circle Внести
24 2 3 0.7 2 add_circle Внести
213 2 6 20 add_circle Внести
109 3 13 5 add_circle Внести
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
страв в нашій базі даних
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
доданих у раціон вчора
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
зареєстровано в Таблиці калорійності