Таблиця Калорійності
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Страви
keyboard_arrow_right
Свіжі овочі
keyboard_arrow_right
Редиска

Редиска - калорійність

Кількість x {{unitOption.title}} штука
Фото - Редиска
Енергія 24 ккал.
= 101 кДж
Білки 1 г
Вуглеводи 4 г
Жири 0.14 г
Волокна 2 г
Енергія {{foodstuff.foodstuff.energy}} ккал.{{foodstuff.foodstuff.energy}} кДж
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} ккал.= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} кДж
Білки {{foodstuff.foodstuff.protein}} г-
Вуглеводи {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г-
Жири {{foodstuff.foodstuff.fat}} г-
Волокна {{foodstuff.foodstuff.fiber}} г-
Енергія 24 ккал.
Білки 1 г
Вуглеводи 4 г
Жири 0.14 г
Волокна 2 г
Харчові цінності
Стан
сире
Білки
1 г
Вуглеводи
4 г
Цукор
2 г
Жири
0.14 г
Насичені жирні кислоти
0.03 г
Транс-жирні кислоти
0 г
Моно-ненасичені
0.02 г
Поліненасичені
0.06 г
Холостерин
-
Волокна
2 г
Сіль
0 г
Вода
94 г
Кальцій
40 мг
GI Глікемічний індексhelp
0
PHE
54 мг
Стан
сире з термічною обробкою
Білки
{{foodstuff.foodstuff.protein}} г-
Вуглеводи
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г-
Цукор
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} г-
Жири
{{foodstuff.foodstuff.fat}} г-
Насичені жирні кислоти
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} г-
Транс-жирні кислоти
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} г-
Моно-ненасичені
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} г-
Поліненасичені
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} г-
Холостерин
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} мг-
Волокна
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} г-
Сіль
{{foodstuff.foodstuff.salt}} г-
Вода
{{foodstuff.foodstuff.water}} г-
Кальцій
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} мг-
GI Глікемічний індексhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} мг-
Алкоголь
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} г
Графік поживних речовин
fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Цукор
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Насичені жирні кислоти
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Містить вітаміни
Вітамін B6 Вітамін B6 (піридоксин)
Вітамін В3 Вітамін В3 (ніацин, PP, ніацинамід, нікотинамід, нікотинова кислота)
Фолієва кислота Фолієва кислота (фолацин, фолієва кислота, вітамін В9)
Вітамін К Вітамін К
Вітамін В2 Вітамін В2 (рибофлавін)
Вітамін В1 Вітамін В1 (тіамін)
Вітамін С Вітамін С
Вітамін А Вітамін А
Вітамін В5 Вітамін В5 (пантотенол, пантотенова кислота)
Вітамін В Вітамін В
Містить мінерали
Залізо Залізо
Кобальт Кобальт
Пектин Пектин
Натрій Натрій
Хром Хром
Цинк Цинк
Селен Селен
Молібден Молібден
Йод Йод
Магній Магній
Марганець Марганець
Фтор Фтор
Кальцій Кальцій
Калій Калій
Мідь Мідь
Фосфор Фосфор
Позитивний вплив для здоров'я
Холестерин Покращує рівень холестерину
Імунітет Позитивно впливає на імунітет

Редиска – солодкувато-пряний водянистий овоч невеликого розміру. Енергетична цінність редиски складається в основному з білків та невеликої кількості вуглеводів. Частина калорій представлені цукрами (від 2 до 3 г цукрів на 100 г, залежно від сорту).

Найбільше в редисці кремнію і вітаміну С. Порція 250 г забезпечує денну потребу в цих компонентах на 325% і 80% відповідно.

Що стосується корисних властивостей, то редиска особливо добре впливає на моторику кишківника та обмін речовин. Також вона нормалізує рівень цукру та холестерину в крові. А враховуючи ще й те, що редиска калорійність має мінімальну, то цей овоч однозначно варто включати в раціон тих, хто худне.

Крім цього, завдяки неймовірно високому вмісту кремнію редиска покращує стан шкіри та колір обличчя. А ефірні речовини допомагають налагодити роботу жовчного міхура і відтік жовчі.

Рекомендовано вживати редиску і тим, хто має схильність до набряків, адже вона допомагає регулювати водний баланс і протидіє набрякам.

Скільки калорій в редисці?

В цьому овочі (в твердій частині) всього лиш 21 ккал на 100 г.

Цікавий факт: листя редиски (бадилля) також можна вживати в раціон. З нього готуються салати, смузі та соуси на кшталт песто. Воно, як і шпинат, додається в пироги, супи та запіканки.

Чи можна редиску під час схуднення?

Авжеж, адже калорійність редиски низька, а вміст волокон і загальна користь – висока. Тож її рекомендовано під час схуднення і для підтримки нормальної ваги.

Шкода редиски

Основна шкода – для шлунку і кишківника. У тих випадках, якщо є хронічні захворювання, виразки, ерозії тощо. Також її не варто вживати у випадках хвороб жовчного міхура, бо у редиски сильна жовчогінна дія. Але це стосується лише періоду загострень хвороб.

Оригінальні рецепти з редискою

Найчастіше, її вживають у салатах, але є і рецепти з термічною обробкою. Найкраще вона поєднується з нейтральними на смак овочами і листовою зеленню чи капустою, яйцями, горіхами, а також ягодами. Редиска є смачним доповненням в таких поєднаннях:

• як гарнір до м’яса або курки: редиска, порізана половинками і обсмажена або запечена із вершковим маслом та соком лимона;
• салат з редиски, полуниці, руколи та мигдалю, заправлений грецьким (або просто густим) йогуртом та бальзамічним оцтом;
• салат з редиски, зелені, бринзи та м’яти (заправлені олією з бальзамічним оцтом).

Найпопулярніше в категорії Свіжі овочі

Назва Енергія (ккал.)
45 add_circle Внести
50 add_circle Внести
21 add_circle Внести
20 add_circle Внести
100 add_circle Внести
78 add_circle Внести
88 add_circle Внести
62 add_circle Внести
32 add_circle Внести
77 add_circle Внести
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
страв в нашій базі даних
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
доданих у раціон вчора
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
зареєстровано в Таблиці калорійності