Таблиця Калорійності
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Страви
keyboard_arrow_right
Свіжі овочі
keyboard_arrow_right
кавун

кавун - калорійність

Кількість x {{unitOption.title}} штука
Фото - кавун
Енергія 28 ккал.
= 118 кДж
Білки 0.65 г
Вуглеводи 6 г
Жири 0.17 г
Волокна 0.69 г
Енергія {{foodstuff.foodstuff.energy}} ккал.{{foodstuff.foodstuff.energy}} кДж
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} ккал.= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} кДж
Білки {{foodstuff.foodstuff.protein}} г-
Вуглеводи {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г-
Жири {{foodstuff.foodstuff.fat}} г-
Волокна {{foodstuff.foodstuff.fiber}} г-
Енергія 28 ккал.
Білки 0.65 г
Вуглеводи 6 г
Жири 0.17 г
Волокна 0.69 г
Харчові цінності
Стан
сире
Білки
0.65 г
Вуглеводи
6 г
Цукор
6 г
Жири
0.17 г
Насичені жирні кислоти
0 г
Транс-жирні кислоти
0 г
Моно-ненасичені
0 г
Поліненасичені
0 г
Холостерин
-
Волокна
0.69 г
Сіль
-
Вода
93 г
Кальцій
0.01 мг
GI Глікемічний індексhelp
PHE
32 мг
Стан
сире з термічною обробкою
Білки
{{foodstuff.foodstuff.protein}} г-
Вуглеводи
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г-
Цукор
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} г-
Жири
{{foodstuff.foodstuff.fat}} г-
Насичені жирні кислоти
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} г-
Транс-жирні кислоти
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} г-
Моно-ненасичені
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} г-
Поліненасичені
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} г-
Холостерин
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} мг-
Волокна
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} г-
Сіль
{{foodstuff.foodstuff.salt}} г-
Вода
{{foodstuff.foodstuff.water}} г-
Кальцій
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} мг-
GI Глікемічний індексhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} мг-
Алкоголь
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} г
Графік поживних речовин
fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Цукор
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Насичені жирні кислоти
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Містить вітаміни
Вітамін В1 Вітамін В1 (тіамін)
Вітамін С Вітамін С
Фолієва кислота Фолієва кислота (фолацин, фолієва кислота, вітамін В9)
Вітамін А Вітамін А
Вітамін В2 Вітамін В2 (рибофлавін)
Вітамін В Вітамін В
Вітамін B6 Вітамін B6 (піридоксин)
Вітамін В7 Вітамін В7 (біотин, вітамін Н, коензим Р)
Вітамін В5 Вітамін В5 (пантотенол, пантотенова кислота)
Вітамін В3 Вітамін В3 (ніацин, PP, ніацинамід, нікотинамід, нікотинова кислота)
Вітамін Е Вітамін Е (токоферол)
Містить мінерали
Кальцій Кальцій
Натрій Натрій
Мідь Мідь
Магній Магній
Калій Калій
Пектин Пектин
Цинк Цинк
Марганець Марганець
Фосфор Фосфор
Хром Хром
Фтор Фтор
Молібден Молібден
Йод Йод
Залізо Залізо
Кобальт Кобальт
Позитивний вплив для здоров'я
Кості Допомагає в зростанні і відновленні кісток.
волосся Покращує стан волосся
Нігті Покращує стан нігтів
Травлення Покращує травлення
Зуби Позитивно впливає на зуби

М'якоть кавуна мінімум на 92% складається з води. Решта – це цукри, вітаміни та харчові волокна. В порівнянні з іншими фруктами і ягодами, вітамінів у кавуні доволі небагато.

Кавун корисний для покращення роботи кишківника, нирок та печінки, а також для підтримки імунітету.

Скільки калорій в кавуні?

Калорійність кавуна невисока: 27 ккал на 100 г м’якоті (без шкірки та насіння). Проте, ця цифра може бути й більшою: до 38 ккал на 100 г, в залежності від сорту та зрілості плоду.

Цікавий факт: чим довше зберігається кавун, тим більше в ньому утворюється сахарози. Саме цей вид цукрів найбільше шкодить фігурі. Таким чином, м’якоть свіжого і стиглого кавуна містить приблизно 6 г цукрів на 100 г, з них третина – це сахароза. Під час зберігання це співвідношення змінюється.

Чи можна їсти кавун під час схуднення?

Енергетична цінність кавуна невелика, проте цукрів у ньому міститься немало. Тож кавун можна під час схуднення, але обмежено: до 300-400 г на день. І, звісно, слід обирати свіжі та не перестиглі плоди.

Шкода кавуна

У більшості кавунів, що вирощується в Україні, перевищений вміст нітратів. Ці речовини накопичуються в шкірці та під нею. Тому не варто їсти кавун аж до самої шкірки: краще лишати хоча б 1 см м’якоті під нею. Крім цього, відмовитись від кавунів слід людям, що мають діабет, каміння в нирках, коліт або інші хвороби шлунково-кишкового тракту в стадії загострення.

Охолоджений смузі з м’якоті, лимонного соку і води чудово замінить солодкий лимонад, і при цьому втамує спрагу. А заморожений смузі з кавуна можна їсти замість морозива.

Оригінальні рецепти з кавуном

Здивує кавун у таких незвичних і смачних поєднаннях:
- з фетою та листочками м’яти;
- з хамоном чи шинкою, персиком та моцарелою;
- смаженим на грилі (попередньо замаринований з олією, медом та лимонним соком).

Найпопулярніше в категорії Свіжі овочі

Назва Енергія (ккал.)
89 add_circle Внести
20 add_circle Внести
20 add_circle Внести
14 add_circle Внести
35 add_circle Внести
37 add_circle Внести
17 add_circle Внести
61 add_circle Внести
24 add_circle Внести
45 add_circle Внести
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
страв в нашій базі даних
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
доданих у раціон вчора
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
зареєстровано в Таблиці калорійності