Таблиця Калорійності
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Страви
keyboard_arrow_right
Свіжі овочі
keyboard_arrow_right
кабачок

кабачок - калорійність

Кількість x {{unitOption.title}} штука
Фото - кабачок
Енергія 20 ккал.
= 85 кДж
Білки 1 г
Вуглеводи 3 г
Жири 0.31 г
Волокна 1 г
Енергія {{foodstuff.foodstuff.energy}} ккал.{{foodstuff.foodstuff.energy}} кДж
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} ккал.= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} кДж
Білки {{foodstuff.foodstuff.protein}} г-
Вуглеводи {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г-
Жири {{foodstuff.foodstuff.fat}} г-
Волокна {{foodstuff.foodstuff.fiber}} г-
Енергія 20 ккал.
Білки 1 г
Вуглеводи 3 г
Жири 0.31 г
Волокна 1 г
Харчові цінності
Стан
сире
Білки
1 г
Вуглеводи
3 г
Цукор
2 г
Жири
0.31 г
Насичені жирні кислоти
0.03 г
Транс-жирні кислоти
0 г
Моно-ненасичені
0.01 г
Поліненасичені
0.06 г
Холостерин
-
Волокна
1 г
Сіль
-
Вода
93 г
Кальцій
30 мг
GI Глікемічний індексhelp
PHE
74 мг
Стан
сире з термічною обробкою
Білки
{{foodstuff.foodstuff.protein}} г-
Вуглеводи
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г-
Цукор
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} г-
Жири
{{foodstuff.foodstuff.fat}} г-
Насичені жирні кислоти
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} г-
Транс-жирні кислоти
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} г-
Моно-ненасичені
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} г-
Поліненасичені
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} г-
Холостерин
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} мг-
Волокна
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} г-
Сіль
{{foodstuff.foodstuff.salt}} г-
Вода
{{foodstuff.foodstuff.water}} г-
Кальцій
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} мг-
GI Глікемічний індексhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} мг-
Алкоголь
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} г
Графік поживних речовин
fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Цукор
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Насичені жирні кислоти
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Містить вітаміни
Вітамін В1 Вітамін В1 (тіамін)
Вітамін Е Вітамін Е (токоферол)
Вітамін К Вітамін К
Вітамін B6 Вітамін B6 (піридоксин)
Вітамін В2 Вітамін В2 (рибофлавін)
Вітамін С Вітамін С
Вітамін В Вітамін В
Вітамін В3 Вітамін В3 (ніацин, PP, ніацинамід, нікотинамід, нікотинова кислота)
Вітамін А Вітамін А
Містить мінерали
Залізо Залізо
Марганець Марганець
Йод Йод
Кальцій Кальцій
Магній Магній
Фосфор Фосфор
Мідь Мідь
Калій Калій
Цинк Цинк
Селен Селен
Натрій Натрій
Молібден Молібден
Позитивний вплив для здоров'я
Мускул Зміцнює м'язи
Нервова система Зміцнює нервову систему
Вага Відповідна їжа для зниження ваги
Нирки Відповідна їжа при проблемах з нирками

Цей овоч містить вітаміни групи В, С, бета-каротин, РР. Перевагою є також високий вміст харчових волокон і низька калорійність кабачка.

Ці овочі покращують травлення, відтік жовчі з жовчного міхура, нормалізують роботу сечовивідної системи.

Цікавий факт: більшість людей тушкують або смажать кабачки, але ці овочі доволі смачні й у свіжому вигляді, особливо молоді кабачки. Їх можна шаткувати у салат, натирати у вигляді спагеті з горіховими заправками або маринувати з олією та спеціями.

Скільки калорій у кабачку?

Це дуже низькокалорійний овоч, який містить 18 ккал на 100 г. Один середній кабачок важить 300 г, тобто цілий овоч містить всього 54 ккал.

Чи можна їсти кабачок під час схуднення?

Авжеж. Крім того, що енергетична цінність кабачка дуже низька, він ще й майже не містить цукру: всього лише 1.5-1.7 г на 100 г (при чому, у складі лише корисні цукри).

Шкода кабачків

Шкода може бути від кабачків, обсмажених в олії (через високу калорійність і шкідливість смаження). Обмежити вживання цих овочів слід при проблемах з нирками.

Слід обирати кабачки лише з цілою, не пошкодженою шкіркою. З кабачків можна приготувати фаршировані «човники», запечені в духовці. Простіші варіанти – приготувати на пару або потушкувати з іншими овочами, куркою чи грибами.

Оригінальні рецепти з кабачками:

• рулетики з вершковим сиром і оливками або кисломолочним сиром та часником (скибки кабачків попередньо запікаються в духовці);
лазанья з кабачків;
• низькокалорійний кабачковий брауні (на рисовому борошні).

Найпопулярніше в категорії Свіжі овочі

Назва Енергія (ккал.)
20 add_circle Внести
14 add_circle Внести
28 add_circle Внести
102 add_circle Внести
91 add_circle Внести
19 add_circle Внести
16 add_circle Внести
22 add_circle Внести
38 add_circle Внести
73 add_circle Внести
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
страв в нашій базі даних
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
доданих у раціон вчора
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
зареєстровано в Таблиці калорійності