Цей овоч містить вітаміни групи В, С, бета-каротин, РР. Перевагою є також високий вміст харчових волокон і низька калорійність кабачка.
кабачок - калорійність
Стан | сире |
Білки | 1 г |
Вуглеводи | 3 г |
Цукор | 2 г |
Жири | 0.31 г |
Насичені жирні кислоти | 0.03 г |
Транс-жирні кислоти | 0 г |
Моно-ненасичені | 0.01 г |
Поліненасичені | 0.06 г |
Холостерин | - |
Волокна | 1 г |
Сіль | - |
Вода | 93 г |
Кальцій | 30 мг |
GI | |
PHE | 74 мг |
Стан | сире з термічною обробкою |
Білки | {{foodstuff.foodstuff.protein}} г- |
Вуглеводи | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г- |
Цукор | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} г- |
Жири | {{foodstuff.foodstuff.fat}} г- |
Насичені жирні кислоти | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} г- |
Транс-жирні кислоти | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} г- |
Моно-ненасичені | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} г- |
Поліненасичені | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} г- |
Холостерин | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} мг- |
Волокна | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} г- |
Сіль | {{foodstuff.foodstuff.salt}} г- |
Вода | {{foodstuff.foodstuff.water}} г- |
Кальцій | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} мг- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} мг- |
Алкоголь | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} г |
Ці овочі покращують травлення, відтік жовчі з жовчного міхура, нормалізують роботу сечовивідної системи.
➤ Цікавий факт: більшість людей тушкують або смажать кабачки, але ці овочі доволі смачні й у свіжому вигляді, особливо молоді кабачки. Їх можна шаткувати у салат, натирати у вигляді спагеті з горіховими заправками або маринувати з олією та спеціями.
Скільки калорій у кабачку?
Це дуже низькокалорійний овоч, який містить 18 ккал на 100 г. Один середній кабачок важить 300 г, тобто цілий овоч містить всього 54 ккал.
Чи можна їсти кабачок під час схуднення?
Авжеж. Крім того, що енергетична цінність кабачка дуже низька, він ще й майже не містить цукру: всього лише 1.5-1.7 г на 100 г (при чому, у складі лише корисні цукри).
Шкода кабачків
Шкода може бути від кабачків, обсмажених в олії (через високу калорійність і шкідливість смаження). Обмежити вживання цих овочів слід при проблемах з нирками.
Слід обирати кабачки лише з цілою, не пошкодженою шкіркою. З кабачків можна приготувати фаршировані «човники», запечені в духовці. Простіші варіанти – приготувати на пару або потушкувати з іншими овочами, куркою чи грибами.
♨ Оригінальні рецепти з кабачками:
• рулетики з вершковим сиром і оливками або кисломолочним сиром та часником (скибки кабачків попередньо запікаються в духовці);
• лазанья з кабачків;
• низькокалорійний кабачковий брауні (на рисовому борошні).
Найпопулярніше в категорії Свіжі овочі
Назва | Енергія (ккал.) | |
---|---|---|
130 | | |
88 | | |
63 | | |
15 | | |
77 | | |
27 | | |
130 | | |
30 | | |
20 | | |
40 | | |
78 | | |
50 | | |
55 | |