menu
menu
search close
account
Страви
keyboard_arrow_right
Фрукти
keyboard_arrow_right
Свіжі фрукти
keyboard_arrow_right
персики

персики - калорійність

Кількість x {{unitOption.title}} шматок
Фото - персики
Енергія 46 ккал.
= 193 кДж
Білки 0.9 г
Вуглеводи 10 г
Жири 0.2 г
Волокна 2 г
Енергія {{foodstuff.foodstuff.energy}} ккал.{{foodstuff.foodstuff.energy}} кДж
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} ккал.= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} кДж
Білки {{foodstuff.foodstuff.protein}} г-
Вуглеводи {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г-
Жири {{foodstuff.foodstuff.fat}} г-
Волокна {{foodstuff.foodstuff.fiber}} г-
Енергія 46 ккал.
Білки 0.9 г
Вуглеводи 10 г
Жири 0.2 г
Волокна 2 г
Харчові цінності
Стан
сире
Білки
0.9 г
Вуглеводи
10 г
Цукор
8 г
Жири
0.2 г
Насичені жирні кислоти
0 г
Транс-жирні кислоти
0 г
Моно-ненасичені
0.1 г
Поліненасичені
0.1 г
Холостерин
-
Волокна
2 г
Сіль
-
Вода
-
Кальцій
6 мг
GI Глікемічний індексhelp
PHE
38 мг
Стан
сире з термічною обробкою
Білки
{{foodstuff.foodstuff.protein}} г-
Вуглеводи
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г-
Цукор
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} г-
Жири
{{foodstuff.foodstuff.fat}} г-
Насичені жирні кислоти
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} г-
Транс-жирні кислоти
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} г-
Моно-ненасичені
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} г-
Поліненасичені
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} г-
Холостерин
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} мг-
Волокна
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} г-
Сіль
{{foodstuff.foodstuff.salt}} г-
Вода
{{foodstuff.foodstuff.water}} г-
Кальцій
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} мг-
GI Глікемічний індексhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} мг-
Алкоголь
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} г
Графік поживних речовин
fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Волокна
fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Цукор
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Насичені жирні кислоти
fiber_manual_record Волокна
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Містить вітаміни
Вітамін В Вітамін В
Вітамін С Вітамін С
Вітамін В2 Вітамін В2 (рибофлавін)
Вітамін B6 Вітамін B6 (піридоксин)
Вітамін А Вітамін А
Вітамін В3 Вітамін В3 (ніацин, PP, ніацинамід, нікотинамід, нікотинова кислота)
Фолієва кислота Фолієва кислота (фолацин, фолієва кислота, вітамін В9)
Вітамін В1 Вітамін В1 (тіамін)
Вітамін К Вітамін К
Містить мінерали
Йод Йод
Залізо Залізо
Цинк Цинк
Натрій Натрій
Мідь Мідь
Кальцій Кальцій

Персики – солодкі та соковиті фрукти з кісточкою всередині.

Крім смаку, в них є і багато користі, наприклад, м’які харчові волокна, які необхідні для правильної роботи кишківника. А враховуючи те, що калорійність персиків невелика, то ці фрукти в помірній кількості можна вживати для нормалізації ваги, адже волокна для цієї мети теж потрібні.

Що стосується вітамінів, то в персиках багато калію, вітаміну А, С і бета-каротину. Тому вони корисні для серцевого м’яза, підтримки гостроти зору і здоров’я шкіри.

Скільки калорій в персику?

В цьому виді фруктів небагато калорій – 39 ккал на 100 г м’якоті. Але це залежить від зрілості плодів та сорту, тому загалом на 100 г енергетична цінність персиків може коливатись від 35 до 50 ккал. Проте, слід враховувати, що в 100 г персиків міститься близько 8.5 г цукрів, з них 6 г – це сахароза (тобто, не дуже корисний цукор).

Чи можна їсти персики під час схуднення?

Можна, як і будь-які фрукти та овочі. Єдине, що слід обмежувати порцію. Адже калорійність персика середнього розміру без кісточки – 50-60 ккал, що дуже мало. Але цукрів в одній штуці від 11 г, що складає 30-40% денної норми цукрів на час схуднення. Тому краще обмежуватись на день 2-3 персиками.

Шкода персиків

Варто обмежити вживання персиків при гастриті з підвищеною кислотністю, розладах роботи кишківника і шлунку, при яких не можна свіжих фруктів. Але це все стосується лише періодів загострення хвороб. В інших випадків персики доволі м’які і позитивно впливають на травну систему.

Крім цього, не слід забувати, що хоч персик калорійність має безпечну, проте вміст сахарози – високий. Тому головне в цих фруктах – контролювати порцію. А от тим, у кого діабет, персики слід їсти з максимальною обережністю.

Оригінальні рецепти з персиками

Солодкі сорти персиків ідеальні для випічки, адже завдяки ним можна практично не додавати у неї цукру. Крім цього, цікавим і неймовірно смачним доповненням персик буде в таких салатах:

• з куркою, листям салату, солодкою цибулею, фетою і горіхами (особливо кедровими або волоськими);
• капрезе з персиком (решта інгредієнтів – моцарела, базилік, оливкова олія і бальзамік);
• у салаті з руколою, в’яленою шинкою або хамоном, козячим сиром і заправкою з олії та бальзаміку.

Найпопулярніше в категорії Свіжі фрукти

Назва Енергія (ккал.)
94 add_circle Внести
57 add_circle Внести
43 add_circle Внести
72 add_circle Внести
50 add_circle Внести
36 add_circle Внести
52 add_circle Внести
35 add_circle Внести
74 add_circle Внести
47 add_circle Внести
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
страв в нашій базі даних
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
доданих у раціон вчора
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
зареєстровано в Таблиці калорійності