menu
menu
search close
account
Страви
keyboard_arrow_right
Фрукти
keyboard_arrow_right
Свіжі фрукти
keyboard_arrow_right
апельсин

апельсин - калорійність

Кількість x {{unitOption.title}} шматок
Фото - апельсин
Енергія 50 ккал.
= 208 кДж
Білки 0.92 г
Вуглеводи 11 г
Жири 0.22 г
Волокна 3 г
Енергія {{foodstuff.foodstuff.energy}} ккал.{{foodstuff.foodstuff.energy}} кДж
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} ккал.= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} кДж
Білки {{foodstuff.foodstuff.protein}} г-
Вуглеводи {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г-
Жири {{foodstuff.foodstuff.fat}} г-
Волокна {{foodstuff.foodstuff.fiber}} г-
Енергія 50 ккал.
Білки 0.92 г
Вуглеводи 11 г
Жири 0.22 г
Волокна 3 г
Харчові цінності
Стан
сире
Білки
0.92 г
Вуглеводи
11 г
Цукор
7 г
Жири
0.22 г
Насичені жирні кислоти
0.03 г
Транс-жирні кислоти
0 г
Моно-ненасичені
0.05 г
Поліненасичені
0.08 г
Холостерин
-
Волокна
3 г
Сіль
0 г
Вода
86 г
Кальцій
44 мг
GI Глікемічний індексhelp
0
PHE
46 мг
Стан
сире з термічною обробкою
Білки
{{foodstuff.foodstuff.protein}} г-
Вуглеводи
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г-
Цукор
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} г-
Жири
{{foodstuff.foodstuff.fat}} г-
Насичені жирні кислоти
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} г-
Транс-жирні кислоти
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} г-
Моно-ненасичені
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} г-
Поліненасичені
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} г-
Холостерин
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} мг-
Волокна
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} г-
Сіль
{{foodstuff.foodstuff.salt}} г-
Вода
{{foodstuff.foodstuff.water}} г-
Кальцій
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} мг-
GI Глікемічний індексhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} мг-
Алкоголь
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} г
Графік поживних речовин
fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Волокна
fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Цукор
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Насичені жирні кислоти
fiber_manual_record Волокна
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Містить вітаміни
Вітамін Е Вітамін Е (токоферол)
Вітамін А Вітамін А
Вітамін В2 Вітамін В2 (рибофлавін)
Вітамін В3 Вітамін В3 (ніацин, PP, ніацинамід, нікотинамід, нікотинова кислота)
Фолієва кислота Фолієва кислота (фолацин, фолієва кислота, вітамін В9)
Вітамін В5 Вітамін В5 (пантотенол, пантотенова кислота)
Вітамін B6 Вітамін B6 (піридоксин)
Вітамін К Вітамін К
Вітамін В1 Вітамін В1 (тіамін)
Вітамін С Вітамін С
Вітамін В7 Вітамін В7 (біотин, вітамін Н, коензим Р)
Містить мінерали
Залізо Залізо
Мідь Мідь
Цинк Цинк
Натрій Натрій
Йод Йод
Кальцій Кальцій

Апельсин приблизно на 85% складається з води. Енергетична цінність апельсина невисока, в основному він містить калорії зі швидких вуглеводів.

Середній апельсин (150 г) задовольнить денну потребу у харчових волокнах на 20%, а у вітаміні С – на 90%. Тому ці фрукти корисні для травлення й імунітету.

Цікавий факт: аромат апельсинів допомагає збадьоритись, покращити настрій і навіть поліпшити самопочуття при морській хворобі. Все завдяки ефірній олії, яка містяться у шкірці цього фрукта.

Скільки калорій в апельсинах?

У 100 г м’якоті апельсина 38 ккал. Проте, калорійність солодких сортів і плодів, що довго зберігаються, може бути 43-48 ккал.

Чи можна їсти апельсини під час схуднення?

Апельсини можна вживати під час схуднення, але обмежено. Бажано – не більше 2 середніх фруктів на день, тобто, до 300 г (якщо відсутні інші солодощі в раціоні). В цих цитрусових міститься доволі багато цукрів: майже 8 г цукрів на 100 г м’якоті у кисло-солодких сортах і 9-9.5 г – у солодких сортах.

Шкода апельсинів

Ці фрукти слід обмежувати людям із високим індексом маси тіла. Хоча калорійність апельсина маленька, але швидкі вуглеводи, що містяться у складі, будуть сприяти набору зайвої ваги. Тому за можливості краще обмежуватись одним середнім апельсином. Також цей вид цитрусових протипоказаний при будь-яких захворюваннях шлунково-кишкового тракту в період загострення.

Апельсини стануть ідеальним доповненням до страв з курки, качки та м’яса. Смакують вони також як основа для соусів.

Оригінальні рецепти з апельсинами

М’якоть апельсинів можна додати у такі незвичні страви:

- у салат з редисом, солодкою цибулею, оливковою олією та кінзою;
- у салат з філе риби, вареною картоплею, листям салату, помідором і рослинною олією;
- у смузі з авокадо, шпинатом і бананом.

Найпопулярніше в категорії Свіжі фрукти

Назва Енергія (ккал.)
36 add_circle Внести
29 add_circle Внести
156 add_circle Внести
111 add_circle Внести
36 add_circle Внести
94 add_circle Внести
57 add_circle Внести
43 add_circle Внести
72 add_circle Внести
42 add_circle Внести
364 add_circle Внести
41 add_circle Внести
73 add_circle Внести
39 add_circle Внести
137 add_circle Внести
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
страв в нашій базі даних
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
доданих у раціон вчора
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
зареєстровано в Таблиці калорійності