menu
menu
search close
account
Страви
keyboard_arrow_right
Фрукти
keyboard_arrow_right
Свіжі фрукти
keyboard_arrow_right
апельсин

апельсин - калорійність

Кількість x {{unitOption.title}} шматок
Фото - апельсин
Енергія 50 ккал.
= 208 кДж
Білки 0.92 г
Вуглеводи 11 г
Жири 0.22 г
Волокна 3 г
Енергія {{foodstuff.foodstuff.energy}} ккал.{{foodstuff.foodstuff.energy}} кДж
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} ккал.= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} кДж
Білки {{foodstuff.foodstuff.protein}} г-
Вуглеводи {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г-
Жири {{foodstuff.foodstuff.fat}} г-
Волокна {{foodstuff.foodstuff.fiber}} г-
Енергія 50 ккал.
Білки 0.92 г
Вуглеводи 11 г
Жири 0.22 г
Волокна 3 г
Харчові цінності
Стан
сире
Білки
0.92 г
Вуглеводи
11 г
Цукор
7 г
Жири
0.22 г
Насичені жирні кислоти
0.03 г
Транс-жирні кислоти
0 г
Моно-ненасичені
0.05 г
Поліненасичені
0.08 г
Холостерин
-
Волокна
3 г
Сіль
-
Вода
86 г
Кальцій
44 мг
GI Глікемічний індексhelp
PHE
46 мг
Стан
сире з термічною обробкою
Білки
{{foodstuff.foodstuff.protein}} г-
Вуглеводи
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г-
Цукор
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} г-
Жири
{{foodstuff.foodstuff.fat}} г-
Насичені жирні кислоти
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} г-
Транс-жирні кислоти
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} г-
Моно-ненасичені
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} г-
Поліненасичені
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} г-
Холостерин
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} мг-
Волокна
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} г-
Сіль
{{foodstuff.foodstuff.salt}} г-
Вода
{{foodstuff.foodstuff.water}} г-
Кальцій
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} мг-
GI Глікемічний індексhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} мг-
Алкоголь
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} г
Графік поживних речовин
fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Волокна
fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Цукор
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Насичені жирні кислоти
fiber_manual_record Волокна
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Містить вітаміни
Вітамін А Вітамін А
Вітамін С Вітамін С
Містить мінерали
Мідь Мідь
Натрій Натрій
Йод Йод

Апельсин приблизно на 85% складається з води. Енергетична цінність апельсина невисока, в основному він містить калорії зі швидких вуглеводів.

Середній апельсин (150 г) задовольнить денну потребу у харчових волокнах на 20%, а у вітаміні С – на 90%. Тому ці фрукти корисні для травлення й імунітету.

Цікавий факт: аромат апельсинів допомагає збадьоритись, покращити настрій і навіть поліпшити самопочуття при морській хворобі. Все завдяки ефірній олії, яка містяться у шкірці цього фрукта.

Скільки калорій в апельсинах?

У 100 г м’якоті апельсина 38 ккал. Проте, калорійність солодких сортів і плодів, що довго зберігаються, може бути 43-48 ккал.

Чи можна їсти апельсини під час схуднення?

Апельсини можна вживати під час схуднення, але обмежено. Бажано – не більше 2 середніх фруктів на день, тобто, до 300 г (якщо відсутні інші солодощі в раціоні). В цих цитрусових міститься доволі багато цукрів: майже 8 г цукрів на 100 г м’якоті у кисло-солодких сортах і 9-9.5 г – у солодких сортах.

Шкода апельсинів

Ці фрукти слід обмежувати людям із високим індексом маси тіла. Хоча калорійність апельсина маленька, але швидкі вуглеводи, що містяться у складі, будуть сприяти набору зайвої ваги. Тому за можливості краще обмежуватись одним середнім апельсином. Також цей вид цитрусових протипоказаний при будь-яких захворюваннях шлунково-кишкового тракту в період загострення.

Апельсини стануть ідеальним доповненням до страв з курки, качки та м’яса. Смакують вони також як основа для соусів.

Оригінальні рецепти з апельсинами

М’якоть апельсинів можна додати у такі незвичні страви:

- у салат з редисом, солодкою цибулею, оливковою олією та кінзою;
- у салат з філе риби, вареною картоплею, листям салату, помідором і рослинною олією;
- у смузі з авокадо, шпинатом і бананом.

Найпопулярніше в категорії Свіжі фрукти

Назва Енергія (ккал.)
36 add_circle Внести
29 add_circle Внести
156 add_circle Внести
111 add_circle Внести
36 add_circle Внести
94 add_circle Внести
57 add_circle Внести
43 add_circle Внести
42 add_circle Внести
72 add_circle Внести
55 add_circle Внести
35 add_circle Внести
139 add_circle Внести
28 add_circle Внести
168 add_circle Внести
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
страв в нашій базі даних
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
доданих у раціон вчора
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
зареєстровано в Таблиці калорійності