Апельсин приблизно на 85% складається з води. Енергетична цінність апельсина невисока, в основному він містить калорії зі швидких вуглеводів.
Апельсин - калорійність
Стан | сире |
Білки | 0.92 г |
Вуглеводи | 11 г |
Цукор | 7 г |
Жири | 0.22 г |
Насичені жирні кислоти | 0.03 г |
Транс-жирні кислоти | 0 г |
Моно-ненасичені | 0.05 г |
Поліненасичені | 0.08 г |
Холостерин | - |
Волокна | 3 г |
Сіль | 0 г |
Вода | 86 г |
Кальцій | 44 мг |
GI | 0 |
PHE | 46 мг |
Стан | сире з термічною обробкою |
Білки | {{foodstuff.foodstuff.protein}} г- |
Вуглеводи | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г- |
Цукор | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} г- |
Жири | {{foodstuff.foodstuff.fat}} г- |
Насичені жирні кислоти | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} г- |
Транс-жирні кислоти | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} г- |
Моно-ненасичені | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} г- |
Поліненасичені | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} г- |
Холостерин | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} мг- |
Волокна | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} г- |
Сіль | {{foodstuff.foodstuff.salt}} г- |
Вода | {{foodstuff.foodstuff.water}} г- |
Кальцій | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} мг- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} мг- |
Алкоголь | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} г |
Середній апельсин (150 г) задовольнить денну потребу у харчових волокнах на 20%, а у вітаміні С – на 90%. Тому ці фрукти корисні для травлення й імунітету.
Цікавий факт: аромат апельсинів допомагає збадьоритись, покращити настрій і навіть поліпшити самопочуття при морській хворобі. Все завдяки ефірній олії, яка містяться у шкірці цього фрукта.
Скільки калорій в апельсинах?
У 100 г м’якоті апельсина 38 ккал. Проте, калорійність солодких сортів і плодів, що довго зберігаються, може бути 43-48 ккал.
Чи можна їсти апельсини під час схуднення?
Апельсини можна вживати під час схуднення, але обмежено. Бажано – не більше 2 середніх фруктів на день, тобто, до 300 г (якщо відсутні інші солодощі в раціоні). В цих цитрусових міститься доволі багато цукрів: майже 8 г цукрів на 100 г м’якоті у кисло-солодких сортах і 9-9.5 г – у солодких сортах.
Шкода апельсинів
Ці фрукти слід обмежувати людям із високим індексом маси тіла. Хоча калорійність апельсина маленька, але швидкі вуглеводи, що містяться у складі, будуть сприяти набору зайвої ваги. Тому за можливості краще обмежуватись одним середнім апельсином. Також цей вид цитрусових протипоказаний при будь-яких захворюваннях шлунково-кишкового тракту в період загострення.
Апельсини стануть ідеальним доповненням до страв з курки, качки та м’яса. Смакують вони також як основа для соусів.
Оригінальні рецепти з апельсинами
М’якоть апельсинів можна додати у такі незвичні страви:
- у салат з редисом, солодкою цибулею, оливковою олією та кінзою;
- у салат з філе риби, вареною картоплею, листям салату, помідором і рослинною олією;
- у смузі з авокадо, шпинатом і бананом.
Найпопулярніше в категорії Свіжі фрукти
Назва | Енергія (ккал.) | |
---|---|---|
29 | | |
52 | | |
52 | | |
42 | | |
47 | | |
46 | | |
42 | | |
38 | | |
90 | | |
61 | | |
42 | |