Таблиця Калорійності
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Страви
keyboard_arrow_right
Фрукти
keyboard_arrow_right
Свіжі фрукти
keyboard_arrow_right
банан

банан - калорійність

Кількість x {{unitOption.title}} штука
Фото - банан
Енергія 94 ккал.
= 394 кДж
Білки 1 г
Вуглеводи 22 г
Жири 0.2 г
Волокна 2 г
Енергія {{foodstuff.foodstuff.energy}} ккал.{{foodstuff.foodstuff.energy}} кДж
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} ккал.= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} кДж
Білки {{foodstuff.foodstuff.protein}} г-
Вуглеводи {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г-
Жири {{foodstuff.foodstuff.fat}} г-
Волокна {{foodstuff.foodstuff.fiber}} г-
Енергія 94 ккал.
Білки 1 г
Вуглеводи 22 г
Жири 0.2 г
Волокна 2 г
Харчові цінності
Стан
сире
Білки
1 г
Вуглеводи
22 г
Цукор
19 г
Жири
0.2 г
Насичені жирні кислоти
0.1 г
Транс-жирні кислоти
0 г
Моно-ненасичені
0.02 г
Поліненасичені
0.1 г
Холостерин
0 мг
Волокна
2 г
Сіль
0 г
Вода
74 г
Кальцій
12 мг
GI Глікемічний індексhelp
0
PHE
60 мг
Стан
сире з термічною обробкою
Білки
{{foodstuff.foodstuff.protein}} г-
Вуглеводи
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г-
Цукор
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} г-
Жири
{{foodstuff.foodstuff.fat}} г-
Насичені жирні кислоти
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} г-
Транс-жирні кислоти
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} г-
Моно-ненасичені
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} г-
Поліненасичені
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} г-
Холостерин
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} мг-
Волокна
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} г-
Сіль
{{foodstuff.foodstuff.salt}} г-
Вода
{{foodstuff.foodstuff.water}} г-
Кальцій
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} мг-
GI Глікемічний індексhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} мг-
Алкоголь
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} г
Графік поживних речовин
fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Білки
fiber_manual_record Вуглеводи
fiber_manual_record Цукор
fiber_manual_record Жири
fiber_manual_record Насичені жирні кислоти
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Містить вітаміни
Вітамін С Вітамін С
Вітамін В7 Вітамін В7 (біотин, вітамін Н, коензим Р)
Вітамін В3 Вітамін В3 (ніацин, PP, ніацинамід, нікотинамід, нікотинова кислота)
Вітамін К Вітамін К
Вітамін В2 Вітамін В2 (рибофлавін)
Фолієва кислота Фолієва кислота (фолацин, фолієва кислота, вітамін В9)
Вітамін А Вітамін А
Вітамін В Вітамін В
Вітамін Е Вітамін Е (токоферол)
Вітамін В5 Вітамін В5 (пантотенол, пантотенова кислота)
Вітамін В1 Вітамін В1 (тіамін)
Вітамін B6 Вітамін B6 (піридоксин)
Містить мінерали
Кобальт Кобальт
Натрій Натрій
Фтор Фтор
Кальцій Кальцій
Цинк Цинк
Калій Калій
Молібден Молібден
Селен Селен
Магній Магній
Йод Йод
Залізо Залізо
Фосфор Фосфор
Пектин Пектин
Марганець Марганець
Хром Хром
Мідь Мідь
Позитивний вплив для здоров'я
Холестерин Покращує рівень холестерину
Набряк Знімає набряки
Артеріальний тиск Знижує кров'яний тиск

Банан містить в собі вітаміни групи С, В, вітамін А, магній, кальцій та фосфор.

Банан сприятливо впливає на нервову систему, мозок та на м'язову систему. Оскільки він має заспокіюючу дію, його рекомендовано їсти людям із хворим шлунком. Банани легко засвоюються організмом. Завдяки підвищеному вмісту вуглеводів та низькому вмісту жирів їх особливо цінять спортсмени, яким потрібно швидко поповнити свою енергію. Банани також можна включати в дієту, але при цьому потрібно чергувати їх з менш солодкими фруктами.

На сьогодні банан використовують також в косметичних засобах, найчастіше у масках для шкіри. Банани не слід зберігати в холодильнику. При виборі бананів необхідно звертати увагу на шкірку. Якщо має потемнівший колір, це означає що плоди дозрівали при низькій температурі і тому бистро спортяться. Для довшого зберагання бананів, рекомендовано купувати їх зеленими та залишити на кілька днів при кімнатній температурі, щоб дозріли. Із бананів можна також приготувати багато смачних страв. Наприклад: бананове баунті, мафіни з бананом та корицею та багато інших, з рецептами яких можете ознайомитися в Таблиці Калорійності у вкладці Рецепти.

Найпопулярніше в категорії Свіжі фрукти

Назва Енергія (ккал.)
87 add_circle Внести
137 add_circle Внести
91 add_circle Внести
232 add_circle Внести
87 add_circle Внести
72 add_circle Внести
46 add_circle Внести
57 add_circle Внести
61 add_circle Внести
41 add_circle Внести
37 add_circle Внести
47 add_circle Внести
40 add_circle Внести
30 add_circle Внести
283 add_circle Внести
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
страв в нашій базі даних
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
доданих у раціон вчора
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
зареєстровано в Таблиці калорійності