Насіння кунжуту є багатим джерелом мінералів і мікроелементів (кальцій, магній, залізо, цинк, калій, фосфор, марганець, селен, мідь), додатково містить велику кількість вітамінів (вітаміни групи В, вітамін Е, вітамін А), лецитин, каротин або омега-6 і омега-9 жирних кислот. З основних поживних речовин, найбільш представлені жири, вуглеводи, а також білок. Кунжут також містить волокно
Страви keyboard_arrow_right
Смаколики keyboard_arrow_right
Горіхи і насіння keyboard_arrow_right
насіння кунжуту
насіння кунжуту - калорійність
Кількість x {{unitOption.title}} шматок
Енергія 664 ккал.
= 2,780 кДж
Білки 22 г
Вуглеводи 4 г
Жири 58 г
Волокна 8 г
Енергія {{foodstuff.foodstuff.energy}} ккал.{{foodstuff.foodstuff.energy}} кДж
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} ккал.= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} кДж
Білки {{foodstuff.foodstuff.protein}} г-
Вуглеводи {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г-
Жири {{foodstuff.foodstuff.fat}} г-
Волокна {{foodstuff.foodstuff.fiber}} г-
Енергія 664 ккал.
Білки 22 г
Вуглеводи 4 г
Жири 58 г
Волокна 8 г
Харчові цінності
Стан | сире |
Білки | 22 г |
Вуглеводи | 4 г |
Цукор | 1 г |
Жири | 58 г |
Насичені жирні кислоти | 9 г |
Транс-жирні кислоти | 0 г |
Моно-ненасичені | 23 г |
Поліненасичені | 23 г |
Холостерин | - |
Волокна | 8 г |
Сіль | - |
Вода | 3 г |
Кальцій | 959 мг |
GI | |
PHE | 1,098 мг |
Стан | сире з термічною обробкою |
Білки | {{foodstuff.foodstuff.protein}} г- |
Вуглеводи | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} г- |
Цукор | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} г- |
Жири | {{foodstuff.foodstuff.fat}} г- |
Насичені жирні кислоти | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} г- |
Транс-жирні кислоти | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} г- |
Моно-ненасичені | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} г- |
Поліненасичені | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} г- |
Холостерин | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} мг- |
Волокна | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} г- |
Сіль | {{foodstuff.foodstuff.salt}} г- |
Вода | {{foodstuff.foodstuff.water}} г- |
Кальцій | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} мг- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} мг- |
Алкоголь | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} г |
Графік поживних речовин
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Містить вітаміни
Вітамін В3 Вітамін В3 (ніацин, PP, ніацинамід, нікотинамід, нікотинова кислота)
Вітамін В5 Вітамін В5 (пантотенол, пантотенова кислота)
Фолієва кислота Фолієва кислота (фолацин, фолієва кислота, вітамін В9)
Вітамін С Вітамін С
Вітамін В2 Вітамін В2 (рибофлавін)
Вітамін B6 Вітамін B6 (піридоксин)
Вітамін Е Вітамін Е (токоферол)
Вітамін А Вітамін А
Вітамін В1 Вітамін В1 (тіамін)
Вітамін В Вітамін В
Вітамін К Вітамін К
Містить мінерали
Позитивний вплив для здоров'я
Кості Допомагає в зростанні і відновленні кісток.
Вагітність Відповідне харчування для вагітних і годуючих жінок.
Кунжут неймовірно корисний завдяки дуже високому вмісту мікро- та макроелементів. У 100 г цього насіння міститься 140% денної норми кальцію і магнію, 90% заліза, фосфору і вітаміну В1, 50% вітаміну РР. Тому він надзвичайно корисний для нервової і серцево-судинної системи, крові, для зубів та опорно-рухового апарату.
Злегка обсмажений кунжут можна додавати у страви з птиці, риби, овочеві та фруктові салати.
Найпопулярніше в категорії Горіхи і насіння
Назва | Енергія (ккал.) | |
---|---|---|
611 | | |
565 | | |
565 | | |
691 | | |
534 | | |
620 | | |
495 | | |
575 | | |
546 | | |
570 | | |
298 | | |
611 | | |
564 | |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
страв в нашій базі даних
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
доданих у раціон вчора
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
зареєстровано в Таблиці калорійності