Цибуля ріпчаста - калорійність
Цибуля є багатим джерелом вітамінів групи В, С та Е, а також мінерали: залізо, цинк, сірка, фосфор, магній, калій, кальцій, натрій, мідь і йод.
завдяки вмісту алліцину цибуля є антибіотиком і має протигрибковий ефект. За даними досліджень проведених в 1995-2005 алліцином може бути застосований в лікуванні атеросклерозу або зниження кров'яного тиску.
Нарізати цибулю потрібно пластиковим або керамічним ножем щоб він не окислювався. Червона цибуля ( Кармен ) відмінно підходить для салатів тому що має солодкуватий смак та привабливий колір Білу цибулю використовують для холодних став тому що під час термічної обробки вона втрачає свій аромат. Шалот зазвичай має більш гострий смак , ніж цибуля класична. Зазвичай використовується в основному для приготування французьких , американських і російських страв .